سفر ناخواسته گاندو به روستای چراغان
یک تمساح پوزه کوتاه که وارد روستای چراغان شده بود زندهگیری و در زیستگاه خود رهاسازی شد.
به گزارش گلونی طبق خبر و ویدیوی منتشر شده، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرباز گفت: «یک سر تمساح پوزه کوتاه که وارد روستای چراغان شده بود زندهگیری شد».
رییسی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرباز در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: «پس از اطلاعیه اداره کل حفاظت محیط زیست در خصوص ورود ناخواسته گونههای جانوری و به ویژه گاندو به سایر مناطق، اهالی روستای چراغان در نزدیکی شهرستان سرباز، ورود یک سر گاندو را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اطلاعرسانی کردند».
نماشای گلونی را دنبال کنید
وی ادامه داد: «پس از اطلاعرسانی مردمی، یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سرباز جستجو برای یافتن گاندو را آغاز و پس از چندین ساعت کنکاش بالاخره گاندو را پیدا و زندهگیری کرد».
رییسی تصریح کرد: «گاندوی زندهگیری شده به یکی از زیستگاههای مناسب منطقه انتقال و در آنجا رهاسازی شد».
سفر ناخواسته گاندو به روستای چراغان
گاندو یا تمساح پوزهکوتاه (به بلوچی: گاندو) (نام علمی: Crocodylus palustris) نوعی کروکودیل بومی شبه قاره هند و مناطق اطراف است که در کشورهای هند، بنگلادش، پاکستان، ایران، سریلانکا و برمه زندگی میکند.
گاندو تنها کروکودیل بومی پاکستان و ایران و بزرگترین خزنده این دو کشور و همچنین پرشمارترین کروکودیل در هندوستان است.
به گاندو در ایران، «تمساح ایرانی» نیز گفته میشود. زیستگاه اصلی این تمساح ۳۸۰ هزار هکتار مساحت دارد که بخشی از آن در شهرستان دشتیاری و بخش دیگر آن در شهرستان راسک قرار دارد.
این مناطق با نام منطقه حفاظت شده گاندو تحت حفاظت سازمان محیط زیست ایران قرار دارند.
بیشتر این تمساحها در برکههای میان راسک و باهوکلات و باتلاقهای دلگان و کلانی (در جنوب بلوچستان) متمرکز هستند.
تعداد این گونه در ایران حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ رأس برآورد میشود. در گذشتههای دور قلمرو زیستی این تمساح تا سواحل جنوب عراق نیز امتداد داشته است.
زنده گیری۲۰ سر تمساح در روستاهای منطقه سرباز
پایان پیام
خرید از سایتهای معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید