از گیاه خوشاریزه برای جلوگیری از کپک زدن لبنیات استفاده می‌شود

از گیاه خوشاریزه برای جلوگیری از کپک زدن لبنیات استفاده می‌شود

به گزارش گلونی درباره گیاه خوشاریزه در صفحه بهزاد رفاهی آمده است:

خوشاریزه Echinophora platyloba از تیره چتریان، جعفری Umbelliferae است.

اسامی محلی آن نیز، کشندر، دودی، کراوی، خوشاروزه، تیراخ تیکانه است.

جنس خوشاریزه در ایران دارای ۴ گونه گیاه علفی است که دو گونه آن انحصاری ایران است.

گیاه دارویی و معطر که جهت خوشبو کردن و جلوگیری از کپک زدن لبنیات از جمله ماست و پنیر به صورت محلی استفاده می‌شود.

این گیاه شهدزا و گرده زا (بیشتر گرده) بوده و ساچمه‌های گرده زرد رنگ و با جذابیت خوب است.

گلدهی در اواسط تابستان به مدت ۲ تا ۳ هفته، اغلب مرداد و شهریور ماه، است.

در صورت تراکم بالا در مرتع سهم موثری در تامین منابع گرده کلنی دارد و شهد نیز به قدر زنبورسازی آخر فصل تولید می‌شود.

منبع: کتاب آشنایی با گیاهان ارزشمند در زنبورداری ایران.

همچنین در گلونی بخوانید:

گل ماهور یا خرگوشک با کیفیت ترین گیاه مولد گرده ایران است

یونجه زرد مقاومت بالایی در برابر خشکی دارد

خارشتر ایرانی یکی از مهمترین گیاهان ارزشمند در زنبورداری ایران است

هر آنچه باید درباره گیاه سفید سریش بدانید

پنبه مهمترین گیاه تولید کننده الیاف طبیعی است

منداب ارزش تغذیه‌ای بالایی برای زنبور عسل دارد

هر آنچه باید درباره گیاه چای ترش بدانید

گیاهان سمی در بوستان های شهر و باغچه خانه شما

بلوط روبور پاییزی هزار رنگ دارد

عناب در همه جای ایران می‌روید و بومی ایران است

خاس بومی هیرکانی است و مقدس است

پایان پیام

ایرانی‌ها چه دغدغه‌هایی دارند؟
اینجا را ببینید

کد خبر : 271289 ساعت خبر : 11:15 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=271289
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات