نماد سایت گلونی

مدیریت جمعیت‌ سگ های ولگرد نیازمند راهکارهای چندوجهی است

مدیریت جمعیت‌ سگ های ولگرد نیازمند راهکارهای چندوجهی است

مدیریت جمعیت‌ سگ های ولگرد نیازمند راهکارهای چندوجهی است

مدیریت جمعیت‌ سگ های ولگرد نیازمند راهکارهای چندوجهی است

به گزارش گلونی بهزاد زادهوش درباره مدیریت جمعیت‌ سگ های ولگرد در پستی نوشت:

«موضوع رساله دکتری من سگ‌های ولگرد و نقش‌شان در هدر رفت منابع مالی و میزان آسیب‌زایی آن‌ها به بهداشت و سلامت انسان است.

این موضوع را به این دلیل انتخاب کردم که لااقل در حد خود بتوانم کاری در جهت حل این معضل بزرگ بکنم. متأسفانه مسیر علمی حل این مشکل در حال حاضر برای کشور از طریق ریشه‌کن‌سازی و مهار می‌گذرد.

زمانی که جمعیت یک گونه طغیان می‌کند یا به‌واسطه عوامل طبیعی مهار می‌شود و یا اگر دلیل آن انسان باشد خود انسان اخلاقا و به ناچار مجبور به چنین اقدامی است.

دوستداران سگ‌ها اخیرا می‌گویند اعمال واکسیناسیون سالانه هاری برای جمعیت اطراف شهرها خیلی بهتر جواب می‌دهد تا کشتار و یا عقیم‌سازی، در صورتی‌که اینها پاسخ مناسب برای مشکل فعلی ما نیستند.

باید دانست مدیریت جمعیت‌ سگ‌های آزادزی و بلاصاحب نیازمند راهکارهای چندوجهی است که همگی باهم نقش هم‌افزا در جهت حل مشکل دارند.

از واکسیناسیون، عقیم‌سازی، نگهداری تا زمان طلایی و سپس معدوم‌سازی و سوزاندن لاشه در کوره، آموزش و فرهنگ‌سازی و ایجاد بسترهای لازم برای چنین اقداماتی… .

اما زمانی که ایران بسترهای لازم برای چنین رویکردی را ندارد و طبیعتش هم آسیب‌پذیر است تنها راه آموزش و معدوم‌سازی است.

انتقال بیماری به انسان، دام و حیات‌وحش، دورگه‌زایی با گرگ و شغال و شکار حیوانات وحشی توسط سگ‌ها از جمله خسران‌هایی هستند که باید به‌سرعت برای کاهش آن‌ها اقدام شود.

تصویر (خبر) مربوط به سگ‌هایی است که یکی از آن‌ها مبتلا به جرب است و در یکی از مناطق مسکونی گرگان نزدیک دانشگاه زندگی می‌کنند.»

پرونده سگ‌های ولگرد گلونی را بخوانید

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل