خانه » تاریخ » شهر نسا نخستین تختگاه اشکانی
شهر نسا؛ نخستین تختگاه اشکانی

شهر نسا نخستین تختگاه اشکانی

شهر نسا؛ نخستین تختگاه اشکانی

شهر نسا نخستین تختگاه اشکانی است که امروزه در کشور ترکمنستان و در نزدیکی پایتخت آن، اشک آباد واقع شده است.

به گزارش گلونی نسا در زبان فارسی باستان آباد و آبادی معنی می‌دهد. اشکانیان در شهر نسا قدرت گرفتند و قدم به قدم امپراتوری خود را تشکیل دادند.

نسا شامل نسا قدیم و نسا جدید می‌شود که نسا قدیم محل ارگ تشریفاتی حکومت بوده است. معماری نسا در مقایسه با معماری هخامنشی و سلوکی جدید محسوب می‌شود و محصول اندیشه‌ای است که از دل سنت‌های محلی جان گرفته است.

نسا قدیم در دامنه‌ کوه کپه‌داغ روی تپه‌ای به ارتفاع حدود ۵۰ متر قرار داشت و از چاه‌های آب زیرزمینی و همین‌طور آب‌های کوه‌های کپه‌داغ بهره می‌برد.

نسا جدید در دوران اسلامی نیز منطقه مهمی بود. هر دو منطقه نسا قدیم و نسا جدید از دیوارهای عظیمی با ۲۰ تا ۲۵ متر ارتفاع و پنج متر ضخامت ساخته شده بودند.

ورود به ارگ از راه پاگردهایی که در پی دیوارهای شهر قرار داشتند، ممکن می‌شد. ساختمان‌های متعددی از خشت و گل در محوطه داخلی قلعه وجود داشت و نوار باریکی از زمین‌های زراعی دور شهر جای گرفته بود که به دشت قره‌قوم وصل می‌شد.

بعد از این که ساسانیان به عمر زمامداری اشکانیان پایان دادند، شهر نسا نیز اهمیت خود را از دست داد تا این که پیروز، شاه ساسانی این شهر را دوباره احیا کرد.

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

یکی از بهترین دوران تاریخ

تدفین و آتش سپاری در محوطه باستانی سیلک

زبان عیلامی به خانواده‌ زبانی خاصی تعلق دارد؟

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید