به رنگارنگی طبیعت

مدادی به رنگارنگی طبیعت

مدادی به رنگارنگی طبیعت

برای خرید دفتر برنامه‌ریزی سال جدید به مغازه لوازم تحریر فروشی در خیابان انقلاب رفته بودم و طبق عادت لابه‌لای قفسه‌ها سرکی می‌کشیدم که فروشنده مدادرنگی‌های جدیدشان را معرفی کرد.
چیزی که نظرم را جلب کرد نوشته روی بسته بندی بود: «دوستدار درخت»، مداد و واژه دوستدار درخت، تناقضی واقعی اما در جهت جلب مشتری.

این مدادرنگی‌های شبیه به مدادنوکی از چوب ساخته نشده و به جای یک بار مصرف بودن قابلیت شارژ مجدد دارند؛ یعنی زمانی که مغز مداد تمام شود می‌توان با خرید مغز جدید از مداد استفاده کرد و در طول زمان مصرف با تراش کردن آن‌ها نه زباله تولید می‌شود و نه با هر بار خرید مداد چوبی به طبیعت و درخت‌ها آسیبی می‌رسد.

مدادی به رنگارنگی طبیعت

شاید مدادرنگی ابزار ضروری و همگانی نباشد و شکل تولید آن هم از دید عمومی بی‌اهمیت به‌نظر برسد؛ اما از اولین وسایل کاربردی برای کودکان است. اگر خانواده‌ها علاوه بر خرید این نوآوری‌ دوستدار درخت، به فرزندان خود علت و تاثیر عدم خرید مدادهای چوبی را توضیح دهند، آن‌ها نیز از همان کودکی لزوم توجه به پایداری محیط زیست و پرهیز از تولید زباله را می‌آموزند.

علاوه بر مهم بودن موضوع محیط زیستی، استفاده و خرید اینگونه لوازم باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود، چرا که با هر بار خرید نوک رنگ تمام شده به مراتب هزینه کمتری نسبت به خرید یک بسته کامل مدادرنگی پرداخت می‌شود.

با اینکه این مدادها نیز از مواد پلاستیکی ساخته شده و خود به نوعی می‌تواند برای محیط زیست آسیب‌زا باشد؛ اما به دلیل پایداری این وسایل و طولانی بودن عمر مصرف آن‌ها در درجه اعتبار بیشتری از قطع درختان و ساخت وسایل چوبی قرار می‌گیرند.

پایان پیام

نویسنده: فاطمه زهدی

بیشتر بخوانید: کتاب اعمال انسانی اثر هان کانگ

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
به بالا بروید