آثار 5 هزارساله جازموریان در سالن نمایش موزه جنوب شرقی رونمایی شد

آثار 5 هزارساله جازموریان در سالن نمایش موزه جنوب شرقی رونمایی شد

آثار 5 هزارساله جازموریان در سالن نمایش موزه جنوب شرقی رونمایی شد

به گزارش گلونی، در آیینی رسمی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان، جمعی از مسئولان، خبرنگاران و فعالان فضای مجازی، مجموعه‌ای از اشیای باستانی توقیف‌شده برای نخستین‌بار در سالن نمایش اشیای تاریخی موزه منطقه‌ای جنوب‌شرق کشور به نمایش درآمد.

چهار اثر شاخص که توسط نیروهای اطلاعات سپاه در جنوب استان کشف و توقیف شده بودند، پس از طی مراحل قانونی، مطالعات فنی و مرمت، اکنون در قالب نمایشگاهی عمومی در سالن نمایش اشیای تاریخی موزه قرار گرفته‌اند.

مجتبی سعادتیان، معاون میراث فرهنگی استان، با اشاره به ارزش فرهنگی این آثار، اعلام کرد که اشیای رونمایی‌شده متعلق به حوزه فرهنگی جازموریان در منطقه سواحل مکران هستند؛ منطقه‌ای که در باستان‌شناسی ایران به‌عنوان یکی از کانون‌های تمدنی جنوب‌شرق شناخته می‌شود.

این مجموعه شامل پیکره‌ای از مردی با موهای بافته‌شده، ساخته‌شده از سنگ صابون (کلریت)، پیکره‌ای از شیر غران با همان جنس، پیکرک بز مسبک با نقش‌هایی از شکار بز، گوزن و عقرب، و در نهایت پلاک سنگی مزین به نقش عقاب است که در دو سوی آن، مارهای پیتون به‌ظرافت حکاکی شده‌اند.

سعادتیان در ادامه گفت: نقش مار پیتون بر روی این آثار با شواهد سنگ‌نگاره‌های جنوب‌شرق ایران هم‌خوانی دارد و نشان می‌دهد این گونه جانوری در زیست‌بوم آن دوران حضور داشته است.

او افزود: چنین آثار هنری و نمادین، بازتابی از باورها، مناسک و نگاه مردمان آن روزگار به زندگی و مرگ هستند؛ و اکنون فرصتی فراهم شده تا این نگاه از سالن نمایش اشیای تاریخی موزه، با چشم مخاطبان امروز پیوند بخورد.
نمایش این مجموعه از امروز برای بازدید عموم در موزه منطقه‌ای جنوب‌شرق آغاز شده است.

پایان پیام

در گلونی بیشتر بخوانید: سفر زمستانی ، از تماشا تا تعهد
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید