کتاب خلاف زمان و تاملی فلسفی درباره خاطره و فراموشی

کتاب خلاف زمان و تاملی فلسفی درباره خاطره و فراموشی

کتاب خلاف زمان و تاملی فلسفی درباره خاطره و فراموشی

به گزارش گلونی کتاب خلاف زمان یکی از کتاب‌های نشر اطراف است. نویسنده این کتاب دیه‌گو گاروچو و مترجم آن الهام شوشتری‌‎زاده است.

در توضیحات اثر آمده است: «خلاف زمان تأملی فلسفی درباره زمان، خاطره و فراموشی است و مفهوم مدرن نوستالژی را با نگاهی به فلسفه کلاسیک می‌کاود. دیه‌گو گاروچو، نویسنده این جستار بلند، در سفری که از یونان باستان آغاز می‌شود و در خیابان‌های شهرهای مدرن امروزی به پایان می‌رسد، ادراکِ انسانی از زمان، پیوند خاطره و اسطوره و تاریخ، معنای حسرت، وجوه سیاسی و اجتماعی یادآوری و فراموشی، سرگذشت و سیر تحول «نوستالژی»، و نسبت نوستالژی، آرمان‌شهر و شهر مدرن را بررسی می‌کند.

گاروچو در کتاب خلاف زمان نشان می‌دهد آرمان‌شهری که بر پایه نوستالژی بنا شده رو به آینده‌ ندارد.

گاهی حتی رو به گذشته هم ندارد و در واقع، تکرار همین چیزی است که اکنون داریم. او می‌کوشد دریچه‌ای برایمان بگشاید تا خاطره، اسطوره، فراموشی، گذشته و تاریخ را از منظری جدید ببینیم.

کتاب خلاف زمان

کتاب خلاف زمان را می‌توان نماینده جریانی قوی و ریشه‌دار در سنتِ ناداستان‌نویسی و مشخصاً ژانر «تأملاتِ» اسپانیا دانست که البته شاید برای خواننده ایرانی کمتر شناخته‌شده باشد.

توجه به این نکته نیز مهم است که وجود برخی شباهت‌ها در تجربه سیاسی و اجتماعی ما ایرانیان و اسپانیایی‌زبان‌ها -چه در اسپانیا و چه در آمریکای لاتین- باعث می‌شود در بسیاری از موارد، دغدغه‌ها و پرسش‌های مشابهی داشته باشیم.

با این حساب، توجه به ادبیات اسپانیایی، اعم از داستان و ناداستان، می‌تواند برای خواننده معاصر ایرانی بسیار سودمند باشد و مجالی برای عمیق‌تر اندیشیدن به مسائل امروزیِ ما ایجاد کند.»

پایان پیام

بخش «معرفی کتاب» گلونی را دنبال کنید

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
به بالا بروید