فرهنگ و تمدن لرستان در کباب‌لقمه خلاصه شد

اسمش جشنواره بزرگ اقوام ایرانی است اما بیشتر جشنواره غذاهای محلی و شیرینی‌ها و گیاهان دارویی است. البته در بخشی از جشنواره موسیقی نواحی و رقص‌هایی آیینی هم هست اما حضور خوردنی‌ها از همه چیز بیشتر است.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، جشنواره بزرگ اقوام ایرانی هم‌زمان با اعیاد شعبانیه با برپایی ۶۰ غرفه از ۲۵ استان کشور، از ۲۸ اردیبهشت تا ۱۳خرداد ماه همه روزه از ساعت ۱۰صبح تا ۱۰ شب ، در محل باغ موزه قصر دایر است. استان‌های مختلف با غذاها، شیرینی‌ها و گیاهان دارویی و تک‌وتوک با صنایع‌دستی‌شان در این جشنواره شرکت کرده‌اند. غرفه‌های شلوغ این جشنواره غرفه عرقیات کاشان، کباب بناب، لواشک آذربایجان، شیرینی‌های اصفهان و یزد، گیاهان دارویی استان فارس، ترمه یزد، عسل سبلان، زیتون گیلان و … است. اغلب استان‌ها با همین فرهنگ غذایی‌شان در جشنواره شرکت کرده‌اند و هیچ استانی چیزی جز غذا و شیرینی خود را نیاورده است جز لرستان که باقدرت تمام و با کباب‌لقمه در این جشنواره حضور دارد.

این غرفه همان غرفه‌ای است که در سومین جشنواره ییلاق اقوام در شهریور ۱۳۹۲ در منطقه ۲۲ تهران و در حاشیه دریاچه چیتگر اقدام به این کار کرده بود و اعتراض اهل فرهنگ لرستان را در پی داشت. این غرفه امسال هم با همان نام «مه‌بانو» در جشنواره اقوام باغ‌موزه قصر حضور دارد. این غرفه که یک سیاه‌چادر است تنها غرفه‌ای است که چیزی جز غذای محلی عرضه می‌کند و جالب است که تبلیغات محیطی گسترده‌ای هم دارد و البته مشتری‌های زیاد.

مسئولان این غرفه این طور بازگو می‌کنند که از طریق یک واسطه که نامش پیش ما در پایگاه خبری گلونی محفوظ است این سیاه‌چادر را برپا کرده‌اند و گویا این سیاه‌چادر هیچ ربطی به میراث لرستان و دیگر نهادها ندارد. خبرنگار گلونی از طریق مسئولان باغ‌موزه قصر حتما پی‌گیر چگونگی واگذاری این غرفه خواهد شد. جای تاسف دارد که میان آن همه استان که با افتخار محصولات‌شان را به مردم می‌فروشند غرفه لرستان با کباب‌لقمه حضور داشته باشد. جای تاسف است که عسل لرستان، آش کشکینه، آش ماسوا، گیاهان دارویی استان، کباب‌های اصیل لری، کاک لری، شیرینی آردی و دیگر سوغات لرستان در غرفه نباشد و فقط کباب‌لقمه به‌فروش برسد. این غرفه عاقبت نگاه کاسب‌کارانه به فرهنگ است که باعث سرافکندی لرها در پایتخت شده است. جالب اینجاست که غرفه‌داران نوید حضور در جشنواره‌ای در کرج را می‌دهند.

خبرنگار گلونی با چند نفر از لرستانی‌ها مقیم تهران که در جشنواره بودند درباره این غرفه گفت‌وگو کرد و همه از آن ناراضی بودند. جالب‌تر یک خانم بروجردی بود که جلوی همه باصدای بلند اعتراضش را به غرفه‌داران اعلام کرد.

گزارش تصویری گلونی را از این جشنواره و البته غرفه کباب‌لقمه لرستان ببینید. غرفه لرستان آن قدر عیان است که حاجت به بیان ندارد.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی

سلام، به لرستانی هاوبختیاریهای عزیز و گرامی فرهنگ لربه کباب و خوردن و پوشیدن لباس های محلی نیست بلکه زمان بگونه‌ای درحال توسعه و پیشرفت است که ما بایستی اصالت و فرهنگ واداب و سنن وغیرت و مردانگی خودمان را بشناسانیم البته پوشیدن لباس جزیی از فرهنگ میباشد بایستی بدانیم و بدانند کی بود ه و کی هست و،،،،

به بالا بروید