سینمای مستقل ایران در آستانه نابودی

سینمای مستقل ایران در آستانه نابودی

مجید برزگر: سینمای مستقل ایران در آستانه نابودی

به گزارش گلونی اکران و جلسه نقد و بررسی فیلم «علت مرگ: نامعلوم» با حضور عوامل و منتقدان در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

علی زرنگار (کارگردان)، مجید برزگر (تهیه‌کننده)،‌ نوید پورمحمدرضا (نویسنده و پژوهشگر) و فرشید خورشیدنام (جامعه‌شناس) از افراد حاضر در این نشست بودند. بهارک محمودی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی دبیر این نشست بود.

مجید برزگر، کارگردان و تهیه‌کننده سینما، در نشست نقد فیلم «علت مرگ نامعلوم» به تحلیل وضعیت سینمای مستقل در ایران پرداخت. وی ضمن ابراز تأسف از شرایط حاکم بر سینما، به انتقادات خود نسبت به مدیریت فرهنگی کشور اشاره کرد.

مدیریت فرهنگی و تصمیم به حذف سینمای مستقل

برزگر با اشاره به تاریخ سینمای ایران، تأکید کرد که از آغاز سینما در کشور، تمامی آثار مهم و جریان‌ساز از دل سینمای مستقل بیرون آمده‌اند. وی افزود: «از سال‌های گذشته مدیریت فرهنگی تصمیم گرفت که سینمای مستقل، متفکر و منتقد را حذف کند. تمام آنچه که سینمای ایران داشته از این فضا نشأت گرفته است و بدون آن، سینمایی باقی نخواهد ماند.»

وضعیت کنونی سینمای ایران

او وضعیت کنونی سینما را نگران‌کننده دانست و تصریح کرد که «سینمای ایران امروز به دوگانه‌ای بین سینمای ارگانی و سینمای بازاری تقسیم شده است.» وی اظهار داشت که حتی در بخش کمدی، فیلم‌هایی که با نام کمدی ساخته می‌شوند، در واقع از نظر محتوایی تعریفی ندارند و بیشتر به یک ابزار صرف برای گیشه تبدیل شده‌اند.

بی‌توجهی مدیریت فرهنگی به آینده سینما

برزگر در ادامه انتقادات خود، به عملکرد مدیریت فرهنگی کشور پرداخت و گفت: «در دیگر کشورها، مدیریت فرهنگی نگران آینده است و به سینما، رمان، شعر و تئاتر به عنوان گنجینه‌ای برای نسل‌های بعد نگاه می‌کند. اما در اینجا، هیچ توجهی به این موضوع نمی‌شود و حتی تلاش‌ها برای ادامه مسیر سینمای مستقل نادیده گرفته شده است.»

آخرین نفس‌های سینمای مستقل

وی با تأکید بر اینکه سینمای مستقل ایران در حال تجربه آخرین روزهای خود است، به موج ورود سرمایه‌های ارگانی و شبکه‌های پلتفرمی اشاره کرد که باعث از بین رفتن فضای مستقل سینما شده‌اند. برزگر اظهار داشت: «با ورود سرمایه‌های هنگفت به سینمای ارگانی، امکان ادامه کار برای سینماگران مستقل از بین رفته و نفس‌های آخر این سینما به شمار می‌آید.»

امید به آینده و تلاش برای حفظ سینمای مستقل

در پایان، برزگر با اشاره به تجربه خود در ساخت فیلم‌های مستقل، از تلاش‌های مداوم فیلمسازان برای زنده نگه داشتن این جریان سخن گفت. وی ضمن اشاره به دشواری‌های پیش رو، اظهار امیدواری کرد که «شاید گروهی تازه بتوانند موج جدیدی را در سینمای ایران آغاز کنند.»

گروه «مطالعات سینمایی و ارتباطات» انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات این نشست را با مشارکت رسانه تحلیلی فرهنگ و هنر آثاروما، انجمن علمی دانشجویی مطالعات فرهنگی و رسانه و پایگاه خبری گلونی برگزار کرد.

پایان پیام

بیشتر بخوانید: بحران اعتماد و ناکارآمدی نهادها در «علت مرگ نامعلوم»

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
به بالا بروید