آغاز اجرای طرح احیای تالاب میانکاله

آغاز اجرای طرح احیای تالاب میانکاله

احیای تالاب بین المللی و ذخیرگاه زیست کره میانکاله در شرق مازندران روز سه شنبه با دستور رئیس جمهوری و حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست وارد فاز اجرایی شد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم گفت: طرح احیای تالاب میانکاله درقالب برنامه پنج ساله عملیاتی می‌شود.

معصومه ابتکار افزود: تالاب میانکاله یکی از ۶۱۳ ذخیرگاه زیست کره جهانی در ایران است که در سال‌های گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش آبگیری به سمت خشکی می‌رفت که با برنامه زیست محیطی دولت یازدهم و با کلید تدبیر در مسیر احیا قرار گرفت.

وی ادامه داد: احیای محیط زیست، احیای سلامت و نجات جامعه است که تلاش شده تا نجات شبه جزیره میانکاله که در سال‌های اخیر با خشکسالی مواجه شده است با قوت دنبال شود.

ابتکار، لایروبی و مرمت نهرها و کانال ارتباطی آبرسانی به تالاب بین المللی میانکاله و لایروبی خلیج گرگان به عنوان یکی از مهم‌ترین کانال‌های آبرسانی به این تالاب را برنامه اول احیای این ذخیرگاه زیست کره در مازندران عنوان کرد.

کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی چند سال اخیر، کاهش میزان آبگیری وعقب نشینی آب دریای خزر از دلایل اصلی خشک شدن تالاب بین المللی میانکاله است.

آغاز اجرای طرح احیای تالاب میانکاله

طرح احیای تالاب بین المللی میانکاله در یک برنامه پنج ساله تا سال ۱۴۰۰ تکمیل و این تالاب به طور کامل از خشکی رها می‌شود.

احیای تالاب میانکاله پس از احیای دریاچه ارومیه، هورالعظیم و هامون در جنوب و شرق کشور است که در دولت تدبیر و امید با محوریت سازمان محیط زیست با اعتبار ۳۳۰ میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفته است.

تالاب بین المللی میانکاله با ۶۸ هزار هکتار مساحت در شرق مازندران و درحوزه استحفاظی شهرستان بهشهر و روستای زاغمرز درحاشیه دریای خزر واقع است.

این تالاب که در منطقه شبه جزیره‌ای واقع است، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی به خصوص مواد غذایی یکی از کانون‌های زیستگاهی برای بیش از ۳۲۰ گونه پرندگان مهاجر و بومی و ۱۸۰ گونه گیاهی به شمار می‌رود.

براساس آمارهای رسمی، سالانه ۶۰ درصد از پرندگان زمستان گذران استان مازندران شامل ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار بال پرنده، به این ذخیرگاه زیست کره جهان سفر می‌کنند و حدود پنج ماه در این منطقه زمستان گذرانی می‌کنند.

ذخیرگاه زیست کره به مناطقی گفته می‌شود که مورد تأیید سازمان‌های بین المللی حفاظت محیط زیست قرار دارند و طرح‌های مطالعاتی نیز از سوی این سازمان‌ها برای احیاء انجام می‌شود.

این مناطق حفاظت شده از طرف یونسکو تحت پوشش دفتر شورای هماهنگی بین‌المللی برنامه انسان و کره مسکون (MAB) قرار دارند. از آغاز اجرای آن (دهه ۱۹۶۰ میلادی) تاکنون ۶۱۳ ذخیره گاه زیست کره در بیش از ۱۰۷ کشور جهان به ثبت رسیده است.

 پایان پیام

کد خبر : 39807 ساعت خبر : 0:21 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=39807
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات