نماد سایت گلونی

شیرز اثر طبیعی ملی می‌شود

شیرِز اثر طبیعی ملی می‌شود

شیرِز اثر طبیعی ملی می‌شود

شیرِز اثر طبیعی ملی می‌شود

به گزارش پایگاه خبری گلونی، مدیر حفاظت محیط زیست لرستان به همراه ‌معاونت نظارت و پایش، فرمانده یگان حفاظت، رئیس حراست  و جمعی از پرسنل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کوهدشت، ضمن بازدید از منطقه گردشگری وتفریحی شیرِز،‌ مسائل و مشکلات زیست‌محیطی این منطقه را بررسی کردند و در خصوص امکان  تبدیل منطقه به اثر طبیعی ملی بحث کردند.

در ادامه این دیدار جلسه‌ایی با حضور انجمن زیست محیطی آوای اردیبهشت برگزار شد و درباره مسائل و مشکلات زیست‌محیطی کوهدشت از جمله مدیریت پسماند شهری،‌ استقرار سیستم تصفیه فاضلاب و… تبادل نظر شد.

در سایت کوه‌‌ها و بیابان‌‌های ایران آمده است: تنگه شیرز در موقعیت جغرافیایی N334928 E472950 در استان لرستان واقع است.

این منطقه سرسبز و دیدنی در۵۰ کیلومتری شهر کوهدشت و در نقطه تلاقی سه استان کرمانشاه، ایلام و لرستان در کنار رود خروشان سیمره واقع شده است.

این جاذبه طبیعی در بخش زردلان و در منطقه‌ای به نام اولادقباد قرار دارد و دارای طبیعتی زیبا و چشمه‌های جاری با آب فراوان، صخره‌های تند و تیز و میوه‌های وحشی فراوان است.

محیط توپوگرافیک این ناحیه از کوه‌های مرتفع و دره‌های نسبتا عمیق با وضعیت اقلیمی سرد و کوهستانی در فصل پاییز و زمستان و معتدل در فصل تابستان برخوردار است.

پوشش گیاهی و جنگلی خوبی در این منطقه وجود دارد و طبیعتا از پوشش خوب جانوری نیز برخوردار است، تنگه شیرز را می توان از حیث سورفولوژی و ریخت‌شناسی از بدایع اقلیم کوهدشت به شمار آورد.

شیرِز اثر طبیعی ملی می‌شود

شکل خاص، آب زلال و پوشش گیاهی و جنگلی و گیاهی بکر، طبیعت بسیار زیبا و دل‌انگیز و در عین حال اعجاب‌آوری به این دره تنگ و صخره‌ای داده است.

فرسایش سنگ‌ها و کوه‌ها چهره خاصی به این دره داده که در مجموع آن را به محیطی شگفت‌انگیز و جذاب تبدیل کرده و توجه همه را به این منطقه معطوف کرده است.

طول این تنگه چند کیلومتر است و رود کوچکی از میان آن عبور می‌کند. رودی با سراب‌ها و چشمه‌های زلال که در مسیر خود آبشارهای زیبایی را به وجود آورده می‌رود تا در دهانه ورودی شیرز به رودخانه خروشان سیمره ملحق شود.

ارزش بسیار بالای منطقه و وجود سایت‌های غنی دوره‌های سنگ (عصر حجر) و دوره برتر در این دره موجب شده که سازمان میراث فرهنگی در طرح جامع گردشگری استان لرستان توجه ویژه‌ای به این منطقه در شهرستان کوهدشت داشته باشد.

وجود درختان وحشی مو، انجیر و گلابی وحشی در این تنگه مناظر بدیعی را بوجود آورده است.

کوه‌ها، صخره‌های منحصر‌به‌فرد، آبشارهای متعدد که از دل این تنگه بیرون می‌آید ویژگی ارزشمندی برای جذب مسافران و گردشگران مناطق کوهستانی محسوب می‌شود.

 زیبایی‌های این تنگه باستانی و زیبا متاسفانه علی‌رغم شهرت در سطح استان کمتر در سطح ملی و بین‌المللی مجال معرفی یافته است که در این راستا همت متولیان امر راهگشا خواهد بود.

در این راستا برخی مستندسازان برای معرفی این جاذبه طبیعی دست به کار شده‌اند که بهمن ابراهیمی یکی از آنهاست که مستند “شیرز” را برای پخش در شبکه های ملی تولید کرده است.

آیا شیرِز اثر طبیعی ملی می‌شود؟

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل