روناک «حاجی فیروز» را رونمایی کرد

روناک «حاجی فیروز» را رونمایی کرد

به گزارش پایگاه خبری گلونی، این رونمایی با حضور جواد انصافی، محمود جهان، عاشیق ایاز شجاعی، غلامحسین شاه‌علی، رئیس مجموعه برج آزادی، عبادرضا اسلامی، مدیر حوزه گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتوموبیل‌رانی، خانم همتی، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری فروغ فلق رونمایی شد.

کیوان علی‌محمدی سرپرست گروه موسیقی روناک گفت: من در خانواده‌ای بزرگ شدم که اهل موسیقی نبوده‌اند و تنها با کمک خدا و پشتکار خودم راهم را در موسیقی پی گرفتم و تاکنون با همراهی گروه روناک سه آلبوم روناک یک، روناک دو (ایران زمین) و روناک سه (حاجی فیروز)را منتشر کرده‌ایم.

علی محمدی افزود: موسیقی محلی ما کهن‌ترین موسیقی کشورمان است و خوشحالم که توانسته‌ام گروه روناک را برای گسترش موسیقی اقوام پایه‌گذاری کنم.

وی گفت: روناک در گویش کردی به معنای روشنایی است و هدف من از تشکیل این گروه این بوده که نوازندگان و خوانندگانی از گویش‌ها و قوم‌های مختلف ایران را با لباس‌های محلی آنان دور هم جمع کنم تا بدین طریق اتحاد اقوام موسیقی ایرانی را نشان دهم. در آلبوم‌های بعدی نیز به سراغ نشان دادن وحدت جهانی با استفاده از موسیقی خواهیم رفت.

وی ادامه داد: در آلبوم حاجی فیروز محمود جهان (خواننده موسیقی جنوبی) وعاشیق ایاز شجاعی حضور دارند، همچنین قرار بود استاد غلامعلی پورعطایی، خواننده و دوتار نواز برجسته خراسان، هم حضور داشته باشد اما متاسفانه عمر ایشان به دنیا نبود و نتوانستیم از حضورشان بهره ببریم بهمین سبب پسر ایشان در این آلبوم حضور دارد. ما به پاس گرامیداشت یاد استاد عطایی تصمیم گرفتیم آلبوم روناک سه را به این استاد موسیقی محلی ایران تقدیم کنیم.

سپس عبادرضا اسلامی، مدیر حوزه گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتوموبیل‌رانی ادامه داد: از وقتی آقای شاه علی مدیریت مجموعه برج آزادی را پذیرفته است، این برج پاتوقی برای عرصه‌های هنری شده است. امیدوارم روزی برسد که بهترین کتابخانه تخصصی را در این مجموعه داشته باشیم.

در ادامه نشست غلامحسین حسین‌شاه علی رئیس مجموعه برج آزادی نیز افزود: من هر وقت شاهد یک اتفاق فرهنگی هستم، بسیار خوشحال می‌شوم، چرا که متاسفانه ما در چند سال اخیر قدم بلندی در حوزه فرهنگ برنداشته‌ایم و اکنون شاهد آسیب‌های آن در خانواده‌ها و جامعه هستیم. ما در مجموعه آزادی سالیانه بالغ بر ۱۵۰ اتفاق فرهنگی هنری داریم، اما سهم موسیقی اقوام در این اتفاقات در سطح کشور خیلی پایین و ناچیز است. در سایر کشورها، بخش اعظم فعالیت‌های فرهنگی مبتنی بر ویژگی‌های فرهنگی آن کشور است و ریشه در تاریخ و تمدن آن ملت دارد. اما متاسفانه در ایران موسیقی اقوام مظلوم است و سهم بسیار کمی در اقتصاد هنر دارد.

شاه‌علی افزود: با فعالیت در حوزه موسیقی اقوام همه ضرر می‌کنند. به نظر من علت آن این است که در حوزه دولتی خیلی به این موضوع توجه نشده و برای آن بسترسازی نشده است. البته من این مظلومیت را به فال نیک می‌گیرم. شاید همین کمبود باعث تشنگی بیشتری در جامعه بشود.

شاه‌علی در پایان گفت: موسیقی اقوام از آن بخش‌هایی است که هزینه کردن در آن می‌تواند برای سال‌های متمادی خیرات و ثواب برای دست‌اندر کارانش داشته باشد.

جواد انصافی که در آلبوم سوم گروه موسیقی روناک نقش حاجی فیروز را دارد گفت: زمانی که آقای علی‌محمدی از من برای این کار دعوت کرد من بسیار خوشحال شدم چرا که دیدم چه تفکر جانانه‌ای در پس حرف‌ها و ایده‌های ایشان است و من برای این که رابطه بین حاجی فیروز و موسیقی اقوام در این آلبوم را نشان بدهم باید بگویم در نمایش شادی‌آور دو شقه داریم، شقه اول لهجه‌هایمان و شقه دوم نوع نمایش سیاه‌بازی است. سیاه‌بازی نماینده همه اقوام است. چرا که سیاهه متعلق به ایران و حاجی فیروز نماینده تمام اقوام ایران است و به همین دلیل حاجی فیروز در این آلبوم نقش مهمی ایفا می‌کند و این باعث افتخار من است.

در پایان احسان میرضیایی، مدیر برنامه‌های گروه موسیقی روناک گفت: در این گروه از همه سنین و اقوام نماینده داریم. تلاش بر این بوده که هر گویش را فردی از همان خطه بخواند و هر کدام از رقص‌های اقوام توسط اعضای همان قوم انجام شده است.

وی در پایان از حمایت‌های وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی، مجموعه برج آزادی و کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی تشکر کرد.

سپس کیکی با عکس آلبوم حاجی فیروز بریده شدو دست‌اندرکاران و مدیران عکس یادگاری انداختند.

پایان پیام

کد خبر : 14466 ساعت خبر : 8:46 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=14466
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات