نمایشگاه صنایع دستی لرستان آماده شد
نمایشگاه صنایع دستی لرستان با ۲۵ غرفه آماده ارائه صنایع دستی و سوغات لرستان به گردشگران است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی غلامرضا سلیمانی با بیان این خبر گفت: نمایشگاه صنایع دستی لرستان از ۲۷ اسفند ۹۴ افتتاح شده و به صورت دائمی به کار خود ادامه خواهد داد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان اظهار داشت: این نمایشگاه که در دامنه قلعه فلکالافلاک و درون باغ تاریخی گلستان قرار دارد، در ایام نوروز با ۲۵ غرفه آماده ارائه خدمت به گردشگران است.
سلیمانی افزود: این غرفهها در رشتههای مختلفی از جمله تراش سنگهای نیمه قیمتی، گلیم، ماشته، البسه محلی، گیوه، زیورآلات سنتی، حرمی، نقاشی روی شیشه، احجام چوبی، حکاکی سنگ و… صنایع دستی لرستان را عرضه و به فروش میرسانند، همچنین در برخی از این غرفهها به صورت زنده، شیوه تولید صنایع دستی همچون گلیم لری به نمایش گذاشته شده است.
وی گفت: در ایام نوروز تعداد ۶۰ غرفه فروش و عرضه صنایع دستی در سطح استان فعال هستند.
نمایشگاه صنایع دستی لرستان آماده شد
فَلَکالافلاک یا دژِ شاپورخواست قلعهای تاریخی در مرکز شهر خرمآباد در استان لرستان است. فلکالافلاک با نام قلعه دوازده برجیهم شناخته میشود.
این بنا بر فراز تپهای مشرف به شهر خرمآباد و در نزدیکی رودخانه، در مرکز شهر قرار گرفته و چشمگیرترین اثر تاریخی و گردشگری در این شهر است. تاریخ ساخت این قلعه به دورهٔ ساسانیان بازمیگردد. این بنا در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۴۸ با شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
فلکالافلاک در لغت به معنای «سپهر سپهران» است.
قلعه فلکالافلاک با نامهای گوناگونی در طول زمان شناخته شدهاست. دژ شاپورخواست، سابر خواست، قلعه خرمآباد، دوازده برجی و کاخ اتابکان از آن جملهاند. قلعه خرمآباد از دوره قاجار به بعد با نام فلکالافلاک ضبط شدهاست.
با توجه به اینکه ممکن است دوازده برجی، اشارهای به دوازده برج فلکی باشد، ممکن است نام فلکالافلاک نیز از همینجا ریشه گرفته باشد.
قدمت این قلعه به دوره ساسانیان میرسد.
ساسانیان شهری با نام شاپورخواست در حدود منطقه کنونی خرمآباد ساختند که بعدها ویران شد و در حدود سده هفتم هجری خرمآباد فعلی به جای آن بنا گردید.
گمان میرود که قلعه فلکالافلاک همان دژ شاپورخواست باشد که در دوره ساسانی کاربرد حکومتی و نظامی داشته است.
از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرمآباد این قلعه نیز به نام خرمآباد معروف شد و احتمالاً نام فلکالافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شدهاست.
پایان پیام