خانه » گردشگری و میراث فرهنگی » گرسماسر بهشتی در آسمان
گرسماسر بهشتی در آسمان

گرسماسر بهشتی در آسمان

گرسماسر بهشتی در آسمان

برنامه‌ی پی‌نوشت رادیو جوان با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و سفرهای نوروزی، مناطق مختلف ایران را با مشارکت مخاطبان برنامه معرفی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، این گزارش به معرفی بخشی از جاذبه‌های گردشگری روستای گرسماسر اختصاص دارد، که خانم مهری فیروز‌نیا از شنوندگان برنامه پی‌نوشت، آن را تهیه کرده‌اند:

در مسیر رامسر به کتالم، جاده‌ای آسفالته، جنگلی و زیبا وجود دارد که امتداد آن به زیباترین و باشکوه‌ترین ییلاق رامسر، روستای گرسماسر می‌رسد.

باغ گل گاوزبان ییلاق گرسماسر

مشخصات جغرافیایی و آب‌وهوا

روستای گرسماسر از توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر و در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار دارد. این روستا، از شمال و جنوب به رشته کوه البرز، از شرق به روستای بزشی محله و از غرب به روستای رستم‏سر محدود می‌شود. روستای گرسماسر از سطح دریا ۲۰۰۰ متر ارتفاع دارد و تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، زمستان‏‌هایی نسبتا سرد و تابستان‏‌های معتدل دارد. میانگین بارندگی سالانه آن ۹۸۳ میلی‏متر گزارش شده است.

رامسر زیبا

پیشینه‌ی تاریخی

گرسماسر بهشتی در آسمان

نام روستای گرسماسر، از قلعه گرزمان‌سر اخذ شده است و بقایای این قلعه در اطراف روستا به جا مانده است. گرزمان‌سر به معنی مکانی در بالای بهشت است که از موقعیت طبیعی محل استقرار این قلعه استنباط شده است. گرزمان‌سر به مرور زمان، به گرسماسر تغییر یافته است. به احتمال زیاد، این قلعه از آثار تاریخی دوره حسن صباح است.

بقایای دیوار قلعه گرزمان‏سر از سنگ و ملاط، بر روی قله مخروطی سنگی ساخته شدهاست.  این قلعه بر تمام منطقه پیرامونی تسلط دارد.

همچنین قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از ۱۰ قرن در مجاورت این روستای باصفا قرار دارد.

جلوه‏‌های طبیعی

روستای گرسماسر مناظر و جلوه‏ های طبیعی بسیار زیبا به خصوص در فصول بهار، تابستان و پاییز دارد و هر ساله گردش‌گران بسیاری را به سوی خود جلب می‏‌کند. ارتفاعات زیبای اطراف روستا، پوشش جنگلی انبوه و مزارع و چشم‏‌اندازهای روستا، زیبایی حیرت‏‏ انگیزی دارند. جنگل‏‌های هیرکانی با گونه‏‌های متنوع شاه بلوط، انواع شمشاد. ملچ، اقاقیا و راش انسان را مجذوب و مسحور می‏‌سازد.
معروف‌ترین ارتفاعات روستای گرسماسر کوه سماموس است که روستای گرسماسر در دامنه شرقی آن و روستای جواهرده در ضلع شمالی غربی آن واقع شده‏‌اند. روستای گرسماسر، یکی از مناسب‏‌ترین مسیرهای صعود به این قله زیباست و به همین دلیل، کوهنوردان بسیاری برای صعود به این کوه، به روستای گرسماسر مراجعه می‏‌کنند. کوه‏‌های زین‌پشت و لپاسر از دیگر ارتفاعات زیبای این منطقه به شمار می‏‌روند.

از دیگر جلوه‏‌های طبیعی روستای گرسماسر، می‏‌توان به چشمه‏‌های امیرخانی (با‏ آب معدنی سرد)، رادکنار، رستم‏سر، پولاد، چهار پیچ و گرسماسر و نیز به تفرجگاه زیبای لپاسر اشاره کرد.

سوغات و غذاهای محلی

صنایع دستی روستای گرسماسر شامل انواع چادرشب، شولا، چوخا، کوشیر، سفره، جاجیم، نمد، زنبیل، کوزه، سبدهای چوبی و برخی ظروف چوبی مانند لاک می‏‌باشد.

انواع غذاهای محلی خوش طعم و لذیذ توسط زنان روستایی طبخ می‏‌شود. نزدیکی روستا به استان گیلان موجب تأثیرپذیری از فرهنگ غذایی گیلانی شده است. ترشی تره، شیرین تره، سیرواویج، پلاسرتره، بورانی، کماج، میرزاقاسمی، هلو آبی، بادمجان قلیه، قطاب مخصوص و ماهی ملاقه (تنوری) از جمله غذاهای محلی روستای گرسماسر هستند.

مسیر دسترسی به گرسماسر

گرسماسر در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار دارد. با قرار گرفتن در مسیر رامسر به کتالم که مسیری آسفالته است بعد از گذشت تقریبی ۴۰ کیلومتر جنگلی زیبا (جنگل بسیار زیبای دالخانی) وجود دارد که امتداد آن به زیباترین و باشکوه‌‌ترین ییلاق واقع در رامسر یعنی گرسماسر می‌رسد.

روستای لیماک‌ده

همچنین در این مسیر روستاهای دهستان و جنت رودبار قرار دارند که بسیار بکر و زیبا هستند.

شما هم می‌توانید از طریق آیدی ادمین برنامه پی‌نوشت در کانال برنامه به نشانی: bapeynevesht@  پیشنهادهای سفر نوروزی خود را مطرح کنید.

پایان پیام

عضو اینستاگرام گلونی شوید و اخبار روز ایران و جهان را دنبال کنید.

 

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید