گفت‌وگو با کارگردان فیلم بزرگراه

گفت‌وگو با کارگردان فیلم بزرگراه

آو سی وی، کارگردان ۳۰ ساله مالزیایی تاکنون چهار فیلم مستند ساخته و سال گذشته در جشنواره سینما حقیقت تهران شرکت داشت. او امسال با فیلم کوتاه «بزرگراه» (Highway) در جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش جلوه‌گاه شرق (پانورمای فیلم‌های کشورهای آسیایی و اسلامی) حضور دارد، فیلمی ۱۳ دقیقه‌ای درباره مادر و پسری که سوار بر اتومبیل به یک جشن شام می‌روند، در ترافیک سنگین شهر کوالالامپور گرفتار می‌شوند و سرانجام وقتی به قرار می‌رسند متوجه یک اشتباه عجیب می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ستاد خبری جشنواره جهانی فیلم فجر، آو سی وی درباره داستان فیلم «بزرگراه» گفت: این فیلم داستان ساده ای دارد که در آن یک دانشجوی کالج به همراه مادرش برای شرکت در یک جشن شام، سوار بر ماشین در خیابان‌ها و اتوبان‌های شهر کوالالامپور حرکت می‌کنند ولی وقتی به مقصد می‌رسند امور آن طور که انتظار داشتند پیش نمی‌رود. ما دو بازیگر داشتیم (مندی وانگ و سی جی لیم)، و یک فیلمبردار. صدای فیلم را خودم با میکروفن HF گرفتم و ۸۵ درصد صحنه‌های فیلم در درون ماشین می‌گذرد و صحنه‌ها در مکان‌های واقعی و ترافیک واقعی کوالالامپور گرفته شده‌اند.

وی با بیان اینکه این فیلم تاحدودی تصویری از شهر کوالالامپور دارد، افزود: ما معمولاً در دیگر فیلم‌های مالزیایی تصویری دقیق از این شهر و بخصوص بزرگراه‌ها و ترافیک سنگین آن‌ها نمی‌بینیم. اما در عین حال باید بگویم آنچه ما از کوالالامپور در فیلم می‌بینیم، بر اساس تصویر ذهنی خودم از این شهر است.

گفت‌وگو با کارگردان فیلم بزرگراه

این کارگردان درباره هدفش از ساخت این فیلم نیز گفت: فیلم درباره دو موضوع است ؛ ترافیک و مادران غرغرو، که من هر دو را تجربه کرده‌ام! می‌توان گفت فیلم درباره مادران سلطه گری است که آنچه را دوست دارند به فرزندان جوانشان تحمیل می‌کنند؛ درباره رابطه میان این مادران و فرزندانشان. وقتی با دوستانم هم صحبت می‌کنم می‌بینم آن‌ها هم‌چنین مادرانی دارند؛ غرغرو و سلطه‌گر. فیلم من درباره این موضوع است.

آو سی وی درباره سینمای مالزی گفت: مالزی فرهنگ خاصی دارد. مردم ما متعلق به ریشه‌های قومیتی متفاوتی هستند: مالایی، چینی، هندی و غیره و همه این فرهنگ‌ها را می‌توانیم در این سینما ببینیم. سینمای مالزی هم مثل سینمای دیگر کشورها، عبارت است از بخش تجاری و بخش هنری. تماشاگران فیلم‌های تجاری، معمولاً خودِ مردم مالزی هستند و این فیلم‌ها اکران داخلی دارند. سینمای هنری مالزی به طور کلی مستقل است و در دنیا فیلم‌های هنری این کشور نشان داده شده‌اند، اما هنوز این سینما در جهان ندرخشیده است. دولت مالزی به طور واقعی از فیلمسازان مستقل حمایت نمی‌کند، البته اگر فیلم‌هایی در ستایش دولت بسازید، از شما حمایت می‌کنند.

گفت‌وگو با کارگردان فیلم بزرگراه

وی درباره شناختش از سینمای ایران نیز  توضیح داد: من سینمای ایران بخصوص فیلم‌های عباس کیارستمی فقید و اصغر فرهادی را خیلی دوست دارم. به نظر محدودیت‌هایی که سینمای ایران با آن‌ها روبروست به نوعی باعث پیشرفت این سینما شده و وجه انسانی بیشتری به آن داده است. فیلمسازان ایرانی درک خوبی از سینما دارند و روی مسائل انسانی تأکید دارند و این خیلی خوب است.

سی‌وپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

عضو اینستاگرام گلونی شوید و اخبار روز ایران و جهان را دنبال کنید.

پایان پیام

 

کد خبر : 41214 ساعت خبر : 0:12 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=41214
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات