بسیاری از ما با افزایش سن در حفظ وزن مناسب دچار مشکل میشویم و روند افزایش وزن را تجربه میکنیم. اما آیا تا به حال به این مساله فکر کردهاید که دلیل اصلی این شرایط چه چیزی است؟ یک راهنمایی: عادات غذا خوردن شما ممکن است مقصر اصلی نباشند.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، عصر ایران به نقل از «ویمنز هلث» نوشت: «به گفته دکتر کارولین آپوویان، مدیر مرکز تغذیه و مدیریت وزن در مرکز پزشکی بوستون دلایل مختلفی در زمینه افزایش وزن تاثیرگذار هستند. تغییر در شرایط هورمونها، یک سبک زندگی کمتحرک، افزایش استرس و کمبود خواب به واسطه انجام وظایف، تنها چند نمونه از این دست هستند. اما دلیل اصلی افزایش وزن میانسالی روند طبیعی از دست دادن توده عضلانی است. مقدار توده عضلانی بدون چربی ما در وهله نخست به واسطه نرخ متابولیکی تعیین میشود. به بیان دیگر هر چه توده عضلانی بیشتری داشته باشیم، کالری بیشتری خواهیم سوزاند.»
میزان توده عضلانی از حدود سن ۳۰ سالگی به طور طبیعی روند افول خود را آغاز میکند و این فرآیند که به نام کمماهیچگی یا سارکوپنیا شناخته میشود، در حدود ۴۰ سالگی تسریع میشود. در صورتی که به طور فعال اقدامی در راستای حفاظت و ساخت توده عضلانی بدون چربی صورت نگیرد، بدن به کالری کمتری نیاز خواهد داشت، سرعت سوخت و ساز کند خواهد شد و عضله از دست رفته با چربی جایگزین خواهد شد.
در نتیجه این پرسش مطرح میشود که برای پیشگیری از کمماهیچگی چه کاری باید انجام داد؟ دکتر آپوویان سه راهنمایی را ارائه کرده است که شامل:
انجام تمرینات ورزشی با وزنه حداقل دو بار در هفته که با پیشرفت هر چه بیشتر به وزن وزنهها و شدت تمرینات افزوده میشود.
دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از منابع پروتئین بدون چربی، از جمله اسموتیهای پروتئین.
خواب به میزان کافی. این کار فرصت لازم را برای ترمیم و بازسازی عضلات در اختیار بدن قرار میدهد.»
پایان پیام