«بسیاری از زندانیها مشکلات فراوان خانوادگی و اجتماعی دارند؛ مشکلاتی که به صورت عادی قابل حل نیست و احتیاج به نگاه ویژهای دارد. میشود نمایندگان مجلس در استانها و شهرهای مختلف چند ماه یک بار به زندانها بروند و حرفهای زندانیان را بشنوند و تا آنجایی که میتوانند مشکلات آنها را حل یا با دستگاههای مختلف طرح کنند.»
به گزارش پایگاه خبری گلونی، عصر ایران نوشت: «نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نظر دارند از زندان اوین بازدید کنند. قرار بود نمایندگان شنبه همین هفته به این زندان بروند اما گویا درخواست آنها با موافقت قوه قضاییه روبهرو نشده است. در همین زمینه محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس اعلام کرد که رییس مجلس و معاون وزیر اطلاعات موافق این دیدار هستند و قرار است علی لاریجانی گفتوگویی در این زمینه با آیتالله آملی لاریجانی، رییس دستگاه قضا داشته باشد.
در سال آخر دولت محمود احمدینژاد، رییسجمهور وقت به علت بازداشت محمدعلی جوانفکر خواستار بازدید از زندان اوین بود. این درخواست با مخالفت قوه قضاییه روبهرو شد.
بازدید از زندان اوین باید به دور از سیاستزدگی اتفاق بیفتد تا مشکلات احتمالی زندانیان طرح و رفع شود.
بیایید از زاویه دیگری به این ماجرا و درخواستها نگاه کنیم.
زندانیها به دلیل جرمی که مرتکب شدهاند، از حقوق اجتماعی خود محروم شدهاند. مهمترین محرومیت آنها عدم حضور در جامعه است. برخی از زندانیها حتی به خاطر جرمی که مرتکب شدهاند، از حق زندگی هم محروم و اعدام میشوند. همان طور که در بالا اشاره شد، این زندانیها بعد از رفتن به زندان از بسیاری از حقوق خود محروم میشوند اما در همین زندان آنها مانند دیگر شهروندان کشور در انتخابات مختلف شرکت و رای خود را به صندوق میاندازند. بدین ترتیب میتوان گفت که نمایندگان مجلس در شهرهای مختلف، موکل زندانیها نیز هستند. زندانیها میتوانند انتظار داشته باشند بعد از رایی که به صندوق میاندازند، مانند دیگر شهروندان از حق دیدار با نمایندگان استفاده کنند. هر چقدر نمایندگان پارلمان نماینده مردم خارج از زندان هستند، نماینده زندانیها هم هستند.
بسیاری از زندانیها مشکلات فراوان خانوادگی و اجتماعی دارند؛ مشکلاتی که به صورت عادی قابل حل نیست و احتیاج به نگاه ویژهای دارد. بسیاری از خانوادهها مشکل معیشتی دارند. مرد خانواده در زندان است و کسی نیست خرج زندگی آنها را بدهد. زنان خانواده یا فرزندان با مشکل اشتغال روبهرو هستند. تمام مشکلات را کنار نگاه منفی جامعه به این خانوادهها بگذارید. زندانی و خانواده زندانی احتیاج به حمایت دارد. نمایندگان مجلس از بهترین کسانی هستند که میتوانند به این خانوادهها و خود زندانیان کمک کنند. میشود نمایندگان مجلس در استانها و شهرهای مختلف چند ماه یک بار به زندانها بروند و حرفهای زندانیان را بشنوند و تا آنجایی که میتوانند مشکلات آنها را حل یا با دستگاههای مختلف طرح کنند. به دیدار نمایندگان با زندانیان باید از منظر اجتماعی نگاه کرد و نباید به آن رنگ و بوی سیاسی داد. سیاسی شدن در هیچ زمینهای به جامعه کمک نمیکند.
همه باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات زندانیها به حداقل برسد. زندانی که به هر دلیلی در زندان است نباید نگران وضع زندگی خانواده خود در خارج از زندان باشند. نمایندگان مجلس وقتی با مشکلات زندانیها روبهرو میشوند میتوانند قوانینی را در این مورد تدوین و به قوه قضاییه در این مورد کمک کنند.
تعداد زندانیان و وضعیت زندان از شاخصهای یک جامعه است. نمایندگان مجلس بعد از بازدید از زندانها و گفتوگو با زندانیان میتوانند طرحهایی را آماده کنند که به کم شدن زندانیها در ایران کمک کند.
بازهم در پایان باید اشاره کنیم این دیدارها نباید رنگ و بوی سیاسی به خود بگیرد.»
پایان پیام