مرتضی طلایی ابایی از بیان رویکرد حذفی اصولگرایان ندارد و میگوید که بسیار راحت اقدام به چنین کاری میکنند.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، روزنامه آرمان امروز نوشت: «سردار طلایی را بسیاری هنوز به عنوان رئیس پلیس تهران میشناسند و پس از آن هم اگر چه در شورای شهر حضور داشت اما حضورش در بهشت آنچنان پررنگ نبود که در اذهان ثبت شود. در انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف بود. طلایی آنچنان قائل به فعالیتهای سیاسی نیست و همین اعتدال چهره او را در میان سیاسیون حفظ کرده است. اکنون پس از گذشت سالها او از قالیباف میخواهد در اطرافیانش تجدید نظر کند. او به جهان نیوز گفته است: «پیشرفتهای سپاه مدیون زیربناهایی است که قالیباف ایجاد کرد. ایشان در نیروی مقاومت بود، آن جا هم هنوز در بدنه بچههای بسیج به نیکی یاد میکنند به عنوان مدیری که کارگشا بوده است، تحولگرا بوده است و موفق به کار بوده است. قالیباف یک پیشینه دارد و در چند مقطع دوران دفاع مقدس یک فرمانده جوان و چهره موفق بوده است. وقتی کارنامه آقای قالیباف را رصد میکنیم میبیینیم که همه جای آن تحول، خدمت و پیشرفت بوده است. اگر اینها را در کنار هم بگذاریم قالیباف یک مدیر کارآمد، موفق و مدیر اجرایی خوب میبینیم حالا شما میخواهید بگویید که مطلق بوده است؟ نه؛ ما چنین حرفی نزدیم، همیشه در کنار بیان ویژگیهای خوب ایشان نقاط ضعف و آسیبپذیری ایشان را هم اضافه کردیم. آقای قالیباف باید در چینش اطرافیانش تجدید نظر کند.»
طلایی در توضیح بیشتر این تجدید نظر قالیباف توضیح داد: «یکی از اقداماتی که آقای قالیباف در سال ۹۶ انجام دادند، [این بود که] چهره خودش را در بین جریان اصولگرا احیا کرد اما میدانیم که دوستان لیدر جریان اصولگرایی در وقتش اگر اقتضا کند قالیباف را بزنند، میزنند.»
او ابایی از بیان رویکرد حذفی اصولگرایان ندارد و میگوید که بسیار راحت اقدام به چنین کاری میکنند.
نجفی شجاع است
طلایی منصف است و خود را در حصار حمایت بدون منطق از قالیباف محصور نکرده است، چنان که میگوید: «باید انصاف داشته باشیم. من که شش سال در کنار نجفی بودم، انسانی پاکدست و شجاع را در بیان دیدگاههایش دیدم. قالیباف هم همین است، ممکن است امروز خیلیها خوششان بیاید قالیباف را به چالش بکشند اما معتقد هستم که خدمات قالیباف در تهران شایسته و قابل تقدیر و بزرگ بود اشکال و ایراد هم که میتوانست نباشد بهتر از این هم باشد اینها را باید بپذیرم.»
اصولگرایی و تربیت نیرو
طلایی با آن که میداند شاید مورد هجمه اصولگرایان واقع شود اما از انتقاد به آنها ابایی ندارد و میگوید: «جریان اصولگرایی برد و باخت دارد، آیا جمنا نتیجه گرفت؟ ضربهای که اصولگرایی به خودش وارد کرد این بود که جریان را دوقطبی کرد. گفتند انقلابی و غیر انقلابی؛ هر کس به جمنا بیاید انقلابی است؛ نیاید با انقلاب نیست. چرا از انقلاب هزینه کردیم، چرا از مبانی انقلاب برای خودمان هزینه کردیم. این اشکال اول است. اشکال دوم؛ آدمهایی آوردیم گذاشتیم در راس که سابقه آنها مشخص است. چه نسبتی و چه فاصله چند دههای را میخواهید نادیده بگیرید؟ دهه ۵۰ و ۶۰ را آوردید گذاشتید برای دهه۹۰ تصمیمگیری بکند!»
وی افزود: «اصولگرایی باید نیرو تربیت کند، اصولگرای [به شکل] پلکانی جایگزین خودش را بگذارد. آقای حداد عادل باید الان کنار بنشیند، روشنتر از این بگویم؟ آقایان حداد عادل، سروری، طلایی و چمران باید کنار بنشینند. باید رهبری و هدایتگری کنند. نقش پدری را ایفا کنند. در جریان اصولگرایی آدمهای نسلاولی هنوز میگویند ما باید در قدرت باشیم، این طور که باشد جریان اصولگرایی با جامعه ارتباطش قطع میشود.»
طلایی در بخش دیگری در پاسخ به این که به نظرش اگر آقای قالیباف در انتخابات بودند، آقای روحانی شکست میخوردند، اظهار کرد: «نه؛ این اطمینان را ندارم که اگر قالیباف به جای رئیسی بودند انتخابات را میبردیم، شاید فضا برای ما بهتر میشد. این که آقای رئیسی به صحنه آمدند کار خوبی بود اما اطراف رئیسی و ستادهایش تداعیگر دولت احمدینژاد بود؛ یعنی احمدینژاد ثانی میخواست سرکار بیاید.»
وی در پاسخ به این که «یعنی قالیباف سال ۱۴۰۰ دیگر نمیآید» گفت: «نمیدانم، اما اگر آقای قالیباف عقلانیت سیاسیاش را ملاک عمل قرار بدهد، نه دیگر. بالاخره هر کسی که دو، سه بار آمده نباید بیاید.»
پایان پیام