خانه » گردشگری و میراث فرهنگی » مشاهیر ایران در نمایشگاه گردشگری

مشاهیر ایران در نمایشگاه گردشگری

مشاهیر ایران در نمایشگاه گردشگری

بازدیدکنندگان از نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران طعم جوزغندی را تست می‌کنند و با مشاهیری همچون ملاصدرا، شاه‌عباس و کریم‌خان همکلام شده و در عمارت عالی‌قاپو می‌نشینند.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، نمایشگاه گردشگری از ۳ بهمن آغاز شده و تا ۶ بهمن ۹۶ نیز در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران ادامه دارد. در این نمایشگاه و در سالن ۳۸، ادارات‌کل میراث‌فرهنگی استان‌ها هر کدام به معرفی ظرفیت‌های گردشگری، صنایع‌دستی و میراث فرهنگی استان خود می‌پردازند.

مشاهیر ایران در نمایشگاه گردشگری

اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال‌وبختیاری سعی کرده در طراحی غرفه خود از نماد لباس «چوقا» استفاده کند. در این غرفه شیرهای سنگی و لاله‌های واژگون به‌عنوان جاذبه‌های این استان معرفی شده است. افرادی که در این غرفه حضور دارند نیز با پوشیدن لباس‌های سنتی، سعی در معرفی لباس‌های این استان دارند.

در غرفه استان مرکزی نیز سردیس امیرکبیر، پروفسور حسابی، قائم‌مقام فراهانی، علی‌اکبر فراهانی پدر موسیقی سنتی، سلمان ساوجی شاعر، فخرالدین عراقی شاعر، محمد قریب پزشک اطفال و دکتر قریب پدر علم زمین‌شناسی به عنوان مفاخر این استان به همراه سردیس امام خمینی(ره) به نمایش گذاشته شده است.

مسئولان این غرفه هدف از این اقدام را معرفی استان مرکزی به‌عنوان استانی که زادگاه و خواستگاه ۲۴‌درصد از مفاخر کشور است، می‌دانند.

در این غرفه بازدیدکنندگان با گران‌ترین شیرینی و سوغات کشور که همان شیرینی جوزغند است، آشنا می‌شوند؛ هر کیلو از این شیرینی ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارد. فتیر و گوشفیل نیز به‌عنوان سوغات دیگر این استان معرفی شده است.

استان خوزستان نیز با همکاری منطقه آزاد اروند به طراحی غرفه خود پرداخته و در نقطه مرکزی این غرفه، از المان موزه آبادان برای جایگاه ویژه این غرفه استفاده شده است.

در استان یزد نیز اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان از المان خانه‌های سنتی مهریز، اردکان، میبد، بافق و خاتم برای طراحی غرفه استفاده کرده ‌است. در این بخش نیز بازدیدکنندگان با معماری بادگیرهای خانه‌های یزدی آشنا خواهند شد.

طراحی مربوط به غرفه اصفهان نیز الهام گرفته از عمارت عالی‌قاپو است، در این غرفه سعی شده تا اصفهان مدرن به نمایش گذاشته شود. همچنین هنرمندان با پوشیدن لباس و گریم شاه‌عباس صفوی، شیخ بهایی و میرداماد؛ این شخصیت‌ها را به بازدیدکنندگان معرفی می‌کنند.

بازدیدکنندگان هنگام ورود به سالن ۳۸، با غرفه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمان مواجه خواهند شد که در آن کلوت‌های شهداد خودنمایی می کنند این استان برنامه عصرانه‌های کرمان را برگزار خواهد کرد.

مسئولان اداره‌کل میراث‌فرهنگی آذربایجان شرقی نیز با طراحی غرفه به معرفی برنامه‌های «تبریز‌۲۰۱۸» پرداخته‌اند و در بیرون از سالن ۳۸ چادر عشایر که به آن «اوبا» می گویند را برپا کرده اند همچنین در سالن‌های دیگر نیز ظرفیت‌های مربوط به گردشگری سلامت و گردشگری غذا ویژه شهر تبریز به نمایش گذاشته شده است. در این نمایشگاه اپلیکیشن معرفی جاذبه‌های گردشگری، رونمایی شده است. همچنین سیستم واقعیت افزوده جاذبه‌ها که از طریق عینک سه بعدی قابل رؤیت است، برای بازدیدکنندگان تشریح می شود. مجسمه‌های متحرک باقرخان و ستارخان نیز در این غرفه حضور دارند که بازدیدکنندگان را به گرفتن عکس یادگاری و سلفی با آن‌ها ترغیب می‌کنند.

برپایی خانه سنتی برگرفته از معماری شهرهای چابکسر، کلاچای، رودسر، رحیم‌آباد و لاهیجان استان گیلان در سالن ۳۸، توجه بازدیدکنندگان را به خود جذب می‌کند. در این خانه سنتی، سوغات مربوط به استان گیلان، ماهی دودی، صنایع‌دستی معروف گیلانی‌ها، در معرض دید قرار دارد.

اهالی استان گلستان نیز در غرفه اداره میراث فرهنگی این استان، با طراحی ویژه‌ای در نمایشگاه شرکت کرده اند خانه سنتی گیلانی با حوض و صندلی‌های چوبی و یک آلاچیق، بازدیدکنندگان را به دورِ این غرفه کشانده تا عکس یادگاری با این غرفه و طراحی ویژه آن بگیرند. ورودی این غرفه، مجسمه مختوم قلی فراغی شاعر بزرگ ترکمن و حکیم جرجانی پدر علم آزمایشگاهی قرار گرفته است. در این غرفه اقامتگاه‌های بومگردی و بسته‌های سرمایه‌گذاری معرفی خواهد شد.

اما شیرازی‌ها نیز در این نمایشگاه سعی کرده‌اند تا از المان کاخ تچر در طراحی غرفه بهره بگیرند. در این غرفه، ضمن اجرای برنامه‌های آیینی، گروه دف‌نواز اجرا می‌کنند. رونمایی از کتاب «سرزمین پارس» و سه کتاب در حوزه گردشگری و کودک، نشستی درباره نشست اقوام از‌جمله برنامه‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی فارس در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری است.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید