اذان مغرب که تمام شد و صفوف نمازگزاران در رواقهای حرم مطهر امام رضا (ع) شکل گرفت، یکی از مقامات مسئول کشور – که روحانی هم هست – در یک حلقه حفاظتی به صفوف نمازگزاران پیوست.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، سید جلال فیاضی مدیرعامل پیشین ایرنا در ادامه یادداشت خود در «خبرآنلاین» نوشت: تعجب کردم! حدود چهل روز پیش دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور گفته بود: مسئولان کشور هیچ نیازی به محافظ ندارند و در امنیت کامل قرار دارند ولی اکنون حاج آقا در یک حلقه حفاظتی به حرم تشریف آوردهاند! اتفاقا یکی از محافظین کنار من نشست. بین دو نماز از او پرسیدم: پس از صحبتهای شمخانی هنوز هم حاج آقا محافظ دارند؟ خندید و گفت: البته حاج آقا محافظانشان را کم کردهاند! برخی از همراهان ایشان رئیس دفتر و … هستند و پرسید: مگر کسی هم حفاظت خود را کنار گذاشته است؟ سوال خوبی بود. ذهنم را مشغول کرد. پس از نماز در خبرها جستوجویی کردم و دیدم تقریبا هیچکس سخن دبیر شورای عالی امنیت ملی را جدی نگرفته و به آن واکنشی نشان نداده است! حتی بعد از این صحبت تصاویر شمخانی با محافظانش در رسانههای مختلف منتشر شد! این در حالی است که مطالبی بسیار کماهمیتتر، موجی از واکنش مقامات و شخصیتهای کشور را در پی دارد!
حفاظت مسئولان، پدیدهای تحمیلی پس از ترورهای کور منافقین در سال ۶۰ بود و قرار بود موقتی باشد اما ظاهرا اکنون ۳۶ سال است که نهتنها حذف نشده بلکه گستردهتر هم شده است؛ به طوری که برخی از مسئولان، «شخصیت» خود را در داشتن محافظ و تعداد آن جستوجو میکنند. شمخانی گفته بود که اکنون حفاظت شخصیتها جنبه تشریفاتی دارد و به آن نیازی نیست و من فکر میکنم همین «تشریفاتیبودن حفاظت» موجب ماندگاری آن شده و سالها بین مردم و مسئولان فاصله انداخته است.
امیرمومنان علی (علیه السلام) در نامهای به یکی از کارگزارانش نوشت: «و از طرف تو برای مردم سفیری جز زبانت نباشد و مابین تو و مردم فاصله و پردهای جز صورتت قرار مده و هیچ نیازمندی را از دیدارت محروم مکن زیرا اگر در آغاز از ورود بر تو منع گردد، پس از آنکه حاجتش برآورده شد تو سزاوار سپاسگزاری نخواهی گشت.»
در این میان اما این روزها اقدام قابل تحسین امام جمعه تبریز در تشریفاتزدایی و مانعبرداری از نماز جمعه حرکت خوب دیگری بود که اگرچه دیرهنگام اما میتواند مهم باشد؛ حرکتی که این هفته در نماز جمعه چند شهر دیگر تکرار شد، به طوری که امید میرود جمعه آتی در مشهد و سایر نمازجمعهها هم مانعبرداری اتفاق بیفتد.
عدم فاصله بین مردم و مسئولان از ویژگیهای جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام برخاسته از متن مردم است که متاسفانه عوامل مختلفی این فاصله را ایجاد کرده و شاید هم هوای نفس برخی مسئولان به آن دامن زده است و برتریطلبی و امتیازخواهی به تدریج آنها را از مردم به طور کامل جدا کرده و با مشکلات آنها بیگانه ساخته است.
اکنون که مسئولان و شخصیتهای محترم! به سخن دبیر شورای عالی امنیت ملی بیاعتنایی کردند، پیشنهاد میکنم رسانهها و فعالان فضای مجازی با ایجاد پویش #من_محافظ_نمیخواهم، مسئولان کشور، مقامات، وزرا، ائمه جمعه و بهویژه شخصیتهای روحانی و سیاسی را به کنار گذاشتن حفاظت خود فرا بخوانند. در این صورت پس از چندی با هوشمندی مردم و بهویژه جوانان عزیز و خبرنگاران و عکاسان، جامعه قادر خواهد بود مسئولانی که خود را «برتر» از مردم میدانند بشناسد؛ مسئولانی که قرار بود «نوکر» مردم باشند. راستی شما تا کنون نوکری که با محافظ! نزد مردمی بیاید که قرار است «نوکری» آنها را بکند، دیدهاید؟
با این حرکت علاوه برحذف مانعی به نام حفاظت از میان مردم و مسئولان، هزاران نیروی انسانی توانمند آزاد میشوند که میتوانند در سازمان خود به فعالیتی مفیدتر بپردازند و میلیاردها تومان هزینه که در سفرهای پرتعداد مسئولان به خاطر هزینه سفر محافظان انجام میشود، صرفهجویی میگردد. مشروط به آنکه مسئولانی که طی سالها طعم شیرین «همراهان تشریفاتی» البته با هزینه بیتالمال! به کامشان نشسته است و دیگر دوری از تشریفات را نمیتوانند تحمل کنند! خدم و حشم دیگری با عناوین تازه برای خود دست و پا نکنند.
پایان پیام