مهاجرت ناشی از گرد و غبار خوانسار را می‌خشکاند

هیچ کس دوست ندارد از شهر خودش مهاجرت بکند و مهاجرت همیشه از سر ناچاری است و به هم خوردن جمعیت یک شهر از نظر انسانی تاثیرش را بر کل استان و کشور خواهد گذاشت.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، هیچ وقت آماری رسمی از تاثیر گردوغبار بر مهاجرت داخلی صورت نگرفته است اما برخی آمار نشان می‌دهد در پنج سال گذشته ۲۰۰ هزار نفر از خوزستان مهاجرت کرده‌اند. همچنین آمارها از مهاجرت ۲۵درصدی مردم سیستان به دلیل خشکسالی خبر می‌دهند. اتفاقی که امنیت مرزی کشور را هم دچار تهدید خواهد کرد.

 بررسی‌ها در شهر خوانسار استان اصفهان نشان می‌دهد که مردم برای فرار از گرمای تابستان این شهر را برای سکونت موقت انتخاب کرده‌اند. خوانسار امروز شهری است که در شش ماهه اول سال و به‌ویژه در تابستان‌ها میزبان کسانی است که در خوانسار ویلاهای بزرگ و اعیانی ساخته‌اند.

شهر خوانسار به معنی چشمه‌سار است و این شهر در دامنه‌های شرقی زاگرس قرار گرفته است که طبیعش با طبیعت فلات مرکزی قابل مقایسه نیست. خوانسار شهری است خوش آب و هوا با ارتفاع ۲۲۵۰ متر بالاتر از سطح دریا و پوشش گیاهی متنوع اعم از گردو و سرو و درختان میوه همچون آلو و سیب و باغات متنوع به همراه تعداد نه چندان زیادی زمین‌های کشاورزی و پوششی از گل‌های لالهٔ سرخ و لاله واژگون که لاله‌های واژگون آن معروف هستند. خوانسار به دلیل هوای خنکش تبدیل به شهری شده است برای فرار از گرما و گردوغبار و بی‌آبی.

تبلیغات بعضا کاذب بنگاهی‌ها که به دنبال سود بیشتر خود هستند و تبلیغاتی که در چند سال گذشته در راستای جذب توریست و تقویت صنعت توریسم در خوانسار صورت گرفت موجب علاقه‌مندی بیشتر مردم برای سکونت موقت و دایم در این شهر شد.

 مسافران و مهاجران فریب زیبایی خوانسار را می‌خورند و با قیمت گزاف زمین می‌خرند و جز زیبایی و آب و هوای خوانسار به نکته‌ای توجه ندارند.

آیا انتخاب خوانسار به عنوان سکونتگاه دایم درست است؟

بیکاری شدید و نبود شغل‌های مناسب در این شهر و کمبود امکانات اصلی و واجب زندگی مانند امکانات بهداشتی، تفریحی، آموزشی و … از مشکلاتی است که مردم خوانسار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و مهاجران بدون اطلاع از آنها وارد این شهر می‌شوند.

نکته قابل توجه دیگر این است که این مهاجرت‌ها صرفا در شهر خوانسار نیست و مساله‌ای کلی است که شهرهای اطراف را نیز در برمی‌گرد ولی خوانسار به دلیل توریستی بودن بیشتر به چشم می‌آید.

عمده صاحبان این واحدهای مسکونی از متمولین و افراد سرمایه‌داری هستند که تنها در تعدادی از روزهای سال در این واحد ها اقدام به سکونت می‌کنند و در بقیه سال در خوانسار ساکن نیستند.

اما حضور همین سرمایه‌دارها باعث شده است که قیمت زمین و مسکن در خوانسار گران بشود و بسیاری از بومی‌ها مجبور به مهاجرت از شهر بشوند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در دهه آینده بافت انسانی خوانسار دگرگون خواهد شد و از چشمه‌های و طبیعت شهری آن هم خاطره‌ای باقی خواهد ماند.

غافل از اینکه خیل مسافران و مهاجران در بلند مدت نه به سود خوانسار است و نه مهاجران. در نگاه اول با رونق اقتصادی خوانسار پیشرفت و مهاجران هم از آلودگی و زندگی سخت و پرفشار کلان‌شهرها رهایی یافته‌اند اما این رشد، توسعه پایداری را به دنبال ندارد و با نابودی محیط زیست خوانسار؛ مهاجران و بومیان هر دو مجبور به مهاجرت خواهند شد.

درختان خوانسار نخستین قربانیان توسعه بی‌رویه و مهاجرت به شهر خواهند بود.

تبعات منفی اقتصادی که ادامه این سیر می‌تواند برای خانواده‌های بومی و به خصوص مستاجر خوانسار به همراه داشته باشد و هزینه‌های کمرشکن اجاره بها و رهن موجب شده است یکی از دلایل عمده مهاجرت از خوانسار پس از مسئله بیکاری موضوع مسکن و نرخ بالای آن باشد، به گونه ای که طی سال‌های اخیر دلیل بخش عمده‌ای از جوانانی که مجبور به ترک خوانسار و مهاجرت به شهرهای همجوار به خصوص گلپایگان شده‌اند همین مسئله بالا بودن قیمت مسکن در خوانسار است.

باید دانست که هیچ کس دوست ندارد از شهر خودش مهاجرت بکند و مهاجرت همیشه از سر ناچاری است و به هم خوردن جمعیت یک شهر از نظر انسانی تاثیرش را بر کل استان و کشور خواهد گذاشت.

پایان پیام

کد خبر : 75136 ساعت خبر : 12:33 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=75136
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات