خانه » تیتر یک » رشت نمایشگاهی برای شهرداران
رشت نمایشگاهی برای شهرداران

رشت نمایشگاهی برای شهرداران

رشت نمایشگاهی برای شهرداران

مردمان رشت بین سنت و مدرنتیه به‌حال خود رها شده‌اند. همگام‌سازی همه بافت شهری به‌صورت مدرن می‌تواند سنتی‌های بازار را ناراضی نگهدارد و از مدرنیته هم گریزی نیست.

پایگاه خبری گلونی، مهدیسا صفری‌خواه: مدیران اتوبوسی یکی از آفت‌های مدیریت شهری هستند؛ آنها پروتکل‌های جدید می‌سازند و روش‌های مدیریت قدیمی‌ها را با بولدوزر نابود می‌کنند؛ یعنی شما می‌توانید از هم‌عصری با آنها نتایج عجیبی بگیرید؛ از اینکه یک طرح با صرف هزینه‌های میلیارد میلیارد تومانی یک طرح از پیش شکست‌خورده است تا اینکه همان طرح با صرف هزینه‌های به مراتب بیشتر می‌تواند بازده بالایی داشته‌ باشد.

نمونه این مدیران اتوبوسی را در شهرداری رشت و شورای شهرش می‌بینیم. پروژه فرهنگی پیاده‌رو سازی از همان اول هم با انتقادات جدی کسبه روبرو بود؛ شاید یک ویترین جهانی برای شهر رشت باشد اما کسب‌وکار خیلی‌ها را نابود کرده است. دفاع تمام قد شهرداری پیشین دکتر ثابت‌قدم و همراهانش تا حد زیادی قابل توجیه بود و مخالفت‌های جسته‌وگریخته شورای شهر پیشین راه به‌جای نبرد؛ حداقل کاری که شهرداری قبل باید انجام می‌داد توجیه اقتصادی کسبه بود؛ آنها هرگز نتوانستند از این خوان مهم بگذرند و حتا با یک پرش نمادین و صرف هزینه‌های تبلیغاتی در رسانه‌های طرفدار اجازه ندادند صدای این نارضایتی‌ها شنیده‌ شود. شهرداری پیشین در برآورد هزینه‌ها مشکل داشت و برآورد حین اجرای کار ۷۰ درصد کسری داشت. پیمانکارهایی که خلع مسئولیت می‌شدند و هزینه عوامل و نیروی انسانی هیچ‌گاه در این پروژه عظیم شهری به‌درستی محاسبه نشد. نتیجه‌اش تعدیل هزاران نیروی کار بدون توجیه اقتصادی بود.

رشت نمایشگاهی برای شهرداران

سید امیرحسین علوی رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به تجمع اعتراض‌آمیز جمعی از کسبه بازار رشت اظهار کرد: بازاریان رشت از وضعیت نامناسب اقتصادی گلایه دارند و معتقدند با احداث پیاده راه، بازار رشت نابودشده است. وی افزود: این تعداد از بازاریان معتقدند احداث پیاده راه موجب کسادی خریدوفروش و عدم تمایل خریدار برای حضور در بازار شده است. علوی با بیان اینکه متأسفانه در احداث پیاده راه به زیرساخت‌ها توجه نشد تصریح کرد: پیاده راه فرهنگی رشت بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های موردنیاز ازجمله پارکینگ و غیره در هسته مرکزی شهر راه‌اندازی شد و این مهم موجب کاهش اشتیاق مشتری برای حضور در بازار رشت شده است.

حاشیه‌های این پروژه در کنار کندن درختان مسیر میدان امام‌خمینی و خیابان فرهنگ برای خط بی‌آرتی هم در زمان خودش شنیدنی بود. شهری با درختان همیشگی برای مدرن شدن همه هویت طبیعی خود را از دست می‌دهد و مسئولان جدید در یک اقدام عجیب پروژه جدیدی را کلید می‌زنند. به نظر می‌رسد دود این موازی کاری‌ها در شهرداری و شورای شهر رشت قرار است به چشم مردم برود. چون ردیف‌های بودجه و ردیف‌های شغلی و اعتبارها از قبل پر شده‌اند و آنچه از عملکرد نهادها مشخص است قرار نیست اعتراض کسبه به کساد شدن بازار شب عیدشان در این ردیف‌های بدوجه لحاظ شود. شهرداری رشت باید قوی‌تر از این‌ها عمل کند. باید عملکرد امتدادی را یاد بگیرد. نمی‌شود وسط یک پروژه بزرگ یک دفعه عقب کشید. کاش آفت طرح‌های نمایشی و توجیه اقتصادی نداشتن این طرح‌ها ازمردم دیار میرزا دست برمی‌داشت.

مردمان رشت بین سنت و مدرنتیه به‌حال خود رها شده‌اند. همگام‌سازی همه بافت شهری به‌صورت مدرن می‌تواند سنتی‌های دل بازار را ناراضی نگهدارد و از مدرنیته هم گریزی نیست. شهرداری و شورای شهر رشت میان دغدغه‌های مالی مدیریتی باید زمانی هم برای شنیدن راهکارهای مردمی پیدا کند. به‌نظر می‌رسد شهر؛ تبدیل به نمایشگاه آثار دستی شهرداران مختلف شده؛ یک نمایشگاه مقطعی!

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید