تنگه شیرز چند سال تاب میآورد؟
به گزارش پایگاه خبری گلونی، نگه شیرز در کوهدشت لرستان یکی از جاذبههای گردشگری است که تعداد زیادی از مردم به آن سفر میکنند. شاید باور کردنش کمی سخت باشد اما در برخی از روزها بیش از هزار نفر به این منطقه سفر میکنند.
اما آیا تنگه شیرز توان اکولوژیک میزبانی از این همه گردشگر را دارد؟
آیا همه این گردشگرها مسئولانه به شیرِز سفر میکنند آیا تورهای گردشگری بهویژه در شهر خرمآباد به گردشگران می گویند که باید مسئولانه به شیرز سفر کنند؟ آیا زبالههای شیرز هر روز بیشتر نمیشوند؟
این منطقه بینظیر که کلکسیونی از درختان جنگلی و کوهستانی زاگرس را در خود جا داده است، این روزها پر از زباله است.
انجمن مردمنهادی که زبالههای شیرز را جمعآوری میکند، انجمن آوای اردیبهشت شهرستان کوهدشت است. آنها یکه و تنها زبالههای شیرز را فصل به فصل جمعآوری میکنند. اما با این حجم گردشگر و این حجم زباله، پاکسازی تنگه کار بسیار دشواری است.
نبود سطل زباله در مسیر گردشگری و در ورودی شیرز باعث شده است که زبالهها در شیرز هر روز بیشتر از دیروز شود.
تنگه شیرز چند سال تاب میآورد؟
آیا واقعاً شیرز این توان را دارد که یک تور گردشگری نزدیک به ۵۰ مینیبوس آدم را وارد تنگه کند؟
یقین بدانید با این گردشگری بیرویه و این حجم مسافری که به شیرز وارد میشود و متاسفانه غیرمسئولانه هم در این منطقه رفتار میکنند، شیرز برای سالهای آینده باقی نخواهد ماند.
متاسفانه گردشگران علاوه بر زباله بر روی دیوارهای سنگی شیراز هم یادگاری نوشتند. همان کاری که با میرملاس و هومیان کردند.
شیرز را تا فرصت هست دریابیم وگرنه از دست میرود.
این مکان با دیوارههایی با ارتفاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر محصور شده به طوریکه شیب این دیوارهها با ارتفاعی کمتر از ده متر در نزدیکی روستای گُدارگَه آغاز میشود و در پرتگاه هفت رَک و انتهای دره به اوج خود میرسد. چشمههای کوچک و بزرگ و یک آبشار به نام شیرز نیز در این تنگه جای گرفتهاست.
پایان پیام