کتاب مرز پرگهر اثر هومن ظریف که درباره حسین گلگلاب سرآینده سرود ای ایران است با مقدمهای از سیمین بهبهانی راهی بازار نشر شد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی نشر ماهریس به تازگی دست به انتشار کتابی درباره حسین گلگلاب سراینده «ای ایران»، و با کوشش هومن ظریف زده است.
این کتاب پیش از این در سال ۱۳۹۵ از سوی انتشارات «اندیشه عصر» در حدود ۵۰ نسخه برای نمونه منتشر شده بود اما به دلیل ایرادات بسیار زیادی که داشت هیچ وقت به شکل گسترده منتشر نشد.
هومن ظریف بیش از این مستندی نیز درباره فعالیتهای ادبی و هنری حسین گل گلاب با عنوان مرز پرگهر ساخته بود.
در نسخه جدید حدود ۳۰ صفحه از کتاب قبلی حذف و موارد جدیدی نیز به کتاب اضافه شده است.
همچنین کتاب صفحه به صفحه ویرایش و مجددا صفحهبندی شده است.
مرز پر گهر از نشر ماهریس
مرز پرگهر با ۸۰ عکس دیده نشده از روحالله خالقی، کلنل وزیری، غلامحسین بنان، ابوالحسن صبا، حسین گلگلاب، عبدالعلی وزیری و یحیی معتمد وزیری (مشهور به نوذر در برنامه گلها) و مقدمه سیمین بهبهانی از استادش دکتر حسین گلگلاب در بخشهای زیر تدوین شده است:
یادی از داریوش گلگلاب، هومن ظریف، مهربانانهمهرفتند، سیمین بهبهانی، زندگینامه خودنوشت، حسین گل گلاب، حسین گلگلاب کیست؟، کمیته فرهنگ و تمدن اسلام ایران، نگاهی به تاریخ تولد حسین گلگلاب، احسان خازنی، درباره یکی از بنیانگذاران دانشگاه اراک، پرویز شهریاری، همنفس کلنل، فرید دهدزی، هفت سخن درباره کلنل وزیری، جواد مهدویان، چو گل بودی و گلاب، محمدرضا ممتاز واحد، تاریخچهای برای شکوفایی سرود ای ایران، محمدعرفان رفیعی، چلاجورای چلاجور، رضی چلاجو، استاد کرسی بیولوژی گیاهی، محمدمهدیموحدی، روایت نواب صفا درباره خاستگاه سرود ایایران، هومن ظریف، نمونههایی از نگارش دکتر حسین گلگلاب، زبان فارسی در راه سرنوشت، محمد محیط طباطبایی، تصویر جوابیه حسین گل گلاب به محیط طباطبایی، لابراتوار مدرسه مبارکه دارالفنون، دوازده سال در فرهنگستان ایران، شش سال در فرهنگستان، معماری پارتی، جمجمه ابن سینا و تصویر حقیقی او، به قلم حسین گلگلاب، چرا فرهنگستان ادب، گل کرد؟، هومن ظریف، ای مرز پرگهر فروغ و «سرزمین زرخیز» یمینی شریف، هومن ظریف، نخستین اجراهای سرود ای ایران، هومن ظریف و بخشیاز گفتار مستند مرز پرگهر؛ فیلم داستانی که مستند شد!
در پشت جلد این کتاب آمده است: «نگاهی اجمالی و گذرا به زندگی دکتر حسین گلگلاب او را در زمره فرهیختگان و خدمتگزاران تراز اول علم و فرهنگ و ادب و هنر این سرزمین قرار میدهد.
به سبب استعداد فوقالعاده نه تنها در شعر و موسیقی که در گیاهشناسی، شیمی، فیزیک و ریاضی نیز به توفیقات مهمی دست یافت.
او اولین استاد ممتاز دانشگاه تهران بود تسلط به چندین زبان زنده دنیا از جمله فرانسه، انگلیسی، روسی و لاتین داشت.
او از اعضای اصلی نخستین فرهنگستان ایران در کنار مردان بزرگی چون محمدعلی فروغی، محمود حسابی، علیاصغر حکمت، علیاکبر دهخدا، رشید یاسمی و غلامحسین رهنما بود.
درسال ۱۳۱۹ به سمت استادی دانشکده پزشکی و دارو سازی انتخاب شد و بعدا علاوه بر تدریس به معاونت دانشکده پزشکی منصوب گردید.
با خلق سرود ای ایران که متضمن مضامین بکر و فاخر حماسی و میهنی است نام خود را برای همیشه در پهنهی ادب و فرهنگ این سرزمین جاودانه ساخته است.»
کتاب مرز پرگهر، اثر هومن ظریف در ۳۶۰ صفحه، شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و به بهای ۳۸ هزار تومان از سوی نشر ماهریس راهی بازار نشر شده است.
پایان پیام