معرفی چند نوع از محصولات صیفی استان گیلان
به گزارش پایگاه خبری گلونی، انواع محصولات صیفی گیلان عبارتند از: باباگندم ( = ذرت) که نام دیگرش (مکابیج) است.
باقلا (مازندرانی)، بادام زمینی (آراشید)، بادنجان، پاچ باقلا (از خانواده لوبیا)، پامدور (گوجه فرنگی)، پیاز، پیازچه که نام دیگرش لوله پیاز است، توت فرنگی، جو و چغندر.
خیار
یک نوعش معروف به «بَرَم» است و گاهی به درازی یک متر میرسد و مثل خیار چمبر، کج و معوج نیست و به بوتههایی که از درخت بالا میروند، آویزان میشود!
خربزه
خربزه که نوع مرغوبش از کوچصفهان و تپه لنگرود، کسماء، بجارکن و رشت بود.
دارباقلا
یک تیره باقلا که بوتهاش از درخت بالا میرود.
دستنبو
خربزهی کم جثه و معطر
هندوانه
که در بندرانزلی تا ۶۳ کیلوییاش هم دیده شده است و اخیراً نوعی از آن که تخمش به وسیلهی موسسه کشاورزی، کشت و تکثیر میشود و در بازار، عرضه میگردد که هم بزرگ، و هم شیرین است.
یرآلماسی
واژه ترکی که مبین یک نوع «سیب زمینی» است که مخصوص ترشی انداختن است.
محصولات صیفی استان گیلان
زردچوبه، سیب زمینی، سوژا (نباتی که از تخم آن روغن گرفته میشود)، سیمیچکا: واژه روسی و به معنی تخم آفتابگردان است.
شقاقل: ریشهای سمی است که آن را به عمل آورده و با آن مربا میسازند و بسیار حار «گرم» است.
کویی: (کدو) که یک نوعش زرد و معروف به کدو حلوایی است و نوع دیگرش سفید و پوست کلفت و معروف به «خاش کوئی» است که از آن مربا هم تهیه میکنند.
نوع دیگری هم از کدو به وجود میآید که به آن «کوئی قلیان» مینامند و آن را در قالب چوبی میگذارند و یا به شکل طبیعیاش، برای کوزهی قلیان بکار میبرند و اهل دود، آن را به قلیان بلوری ترجیح میدهند! کوئی قلمی و «کنجه کوئی» هم از انواع دیگر است.
گرمک، گزر (هویج)، گندم، لوبیا، ماش، مورجه (عدس)، نخود، نیشکر.
پایان پیام