به گزارش پایگاه خبری گلونی؛ ریحان گیاهی است از تیره نعنائیان، بسیار معطر، و به لحاظ ظاهر بسیار زیباست.
نام: ریحان
نام علمی: Wagenitz
نام محلی: ریحان
خانواده: کومپوسیتا
گونه: فیلاگو
پراکنش: حیاط منازل بومیان، بولوارها،
مقابل ورودی آپارتمانها
روش تکثیر: کاشت بذر
گیاه شناسی ریحان
ریحان، گیاهی است از تیره نعنائیان، بسیار معطر، و به لحاظ ظاهر بسیار زیباست. گیاهی است یک ساله و ایستاده، در سه رنگ سیاه و سبز و قرمز که زود به گل نشسته و گلها نیز خیلی زود به دانه تبدیل میشوند.
برگ: برگهای ریحان، در طول ساقه و به صورت دو طرفه بوده به شکل تخم مرغی با رگبرگهای مشخص که در کنارهها دارای دندانکهای محسوس است.
گل: گلهای ریحان به شکل خوشهای بوده و در انتهای گیاه دیده میشود با شکوفههای ریز و سفیدرنگ که دارای پوستهای سبز رنگ هستند و این پوسته حتی گاهی پس از شکفتن گلها روی خوشه می ماند و حالتی پرزمانند به آن میدهد.
قسمت دارویی
گیاه. که دارای نوعی روغن فرار و کافوری است.
مصارف دارویی
ریحان، خوشبوکننده هواست و خواص ضد نفخ و خنککننده دارد. این گیاه برای درمان اختلالات اندک سیستم عصبی به کار میرود. برای رفع انسداد اعضای داخلی و قطع حالت تهوع و استفراغ مفید است. در گذشته ریحان به خاطر بوی خوش در رایحه درمانی کاربردی وسیع داشته است.
نکته قابل توجه در مورد ریحان، اینکه چون به صورت سبزی خوردن استفاده میشود ممکن است در بعضی افراد مستعد موجب حساسیت پوستی شده و ایجاد کهیر یا جوش نماید.
اشکال دارویی
طعم دهنده خوراکی، برگ خشک شده، دم کرده.
منبع: واحد آموزش و پژوهش صدا وسیمای مرکز کیش. گیاهان دارویی جزیره کیش، پژوهشگر: بصیره اسدنژاد
پایان پیام