به گزارش پایگاه خبری گلونی: آشپزی عروسی در قدیم همیشه به عهده زنان کیش بود.
آشپز (طباخ)
در قدیم آشپزی همیشه برعهده زنان بوده است و این زنان چه با دعوت و چه بیدعوت عهدهدار آشپزی میشدند و حتی دستمزد نمیگرفتند.
اما امروزه گرچه زنان نیز در این کار، دخالت دارند. اما بیشتر این کارها به عهده مردان است.
و در اکثر موارد به عهده کسی قرار میگیرد که شغل او آشپزی است و در ازاء آن دستمزد میگیرد.
مانند “علی عیسی “در سفین قدیم به کار آشپزی برای عروسیها مشغول است و مکانی را برای این کار در نظر گرفته است.
معمولاً در کوچه یا محلی کنار منزل چندین اجاق آتش به تعداد قابلمههای طبخ غذا مهیا میگردد و تمامی چیزهای لازم را آماده مینمایند
تا آشپز بدون هیچ مشکلی مسئولیت طبخ غذا و تحویل به موقع آن به صاحبخانه را به انجام رساند.
طبخ شام و ناهار عروسی بر عهده آشپز است و وی برای رسیدن به این هدف افراد زیادی از زنان و مردان که با جنب و جوشی جالب و وصف ناشدنی در تلاش و تکاپو هستند،
را به کمک میطلبد تا به موقع غذای سفارش داده شده را تحویل دهد و از مسئولیت خویش سربلند در آید و آشپزی مراسم عروسی را به نحو احسن انجام دهد.
در واقع در اجرای رسم رسومات سنتی است که ما همیاریهای افراد را بدون هیچ انتظاری از یکدیگر به نظاره مینشینیم.
که چگونه افراد با دلی پاک و ساده در حال فعالیت و همکاری هستند.
ظروف لازم برای عروسی، در قدیم از اقوام و همسایهها به امانت گرفته میشد. اما امروزه از ظروف یکبار مصرف برای این کار استفاده میشود.
آرایشگاه
در قدیم دایه، کار آرایش عروس را بر عهده داشت، و خانواده عروس یا داماد به دلخواه چیزی به او میدادند.
اما امروزه، کار آرایش عروسها را آرایشگاههای جدید انجام میدهند که در قبال ان مبالغ زیادی را طلب میکنند.
( فرهنگیاران بومی کیش ۱۳۹۰ ) ( مختارپور ،رجبعلی ، ۱۳۸۵ ص ۵۴۰ – ۵۳۲ )
Kish is an island in the Persian Gulf, off the southern coast of Iran
پایان پیام