نجات زاگرس نجات تمام ایران است به فریاد زاگرس برسیم قبل از اینکه دیر شود

نجات زاگرس نجات تمام ایران است به فریاد زاگرس برسیم قبل از اینکه دیر شود
پایگاه خبری گلونی، ربابه ساریجالونقل محافل محیط‌زیستی اینروزها معضلی‌ است که گلوی جنگل‌های زاگرس را گرفته است.

کشت و کارهای غیرمجاز، مجاز می‌شوند

به‌رسمیت شناختن کشت و کارهای غیرمجاز ابلاغیه‌ای است که از سوی وزیر جهاد کشاورزی صادر شد.
این ابلاغیه اعلام می‌کند، با حفظ ملی بودن اراضی جنگلی واقع در زاگرس، نسق زراعی زیراشکوب که قانون اصلاح اراضی درباره آن‌ها اجرا شده به‌رسمیت شناخته شود و برای آن‌‌ها سند کشاورزی صادر شود. به این ترتیب به تخلف‌های صورت گرفته در این عرصه‌ها رسمیت بخشیده می‌شود.

زاگرس خدمات حفاظتی دارد

جنگل‌های زاگرس حافظ ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری هستند و باعث تعدیل آب و هوا، تولید اکسیژن و … می‌شوند.
میان همه‌ی خدمات و فواید این جنگل‌ها، رسالت مهم جنگل‌های زاگرس حفاظت از خاک و آب می‌باشد. بدیهی است که با از بین رفتن و تخریب این جنگل‌ها خسارات جبران ناپذیری را متحمل خواهیم شد.
خشکسالی‌های پی‌درپی و تغییرات اقلیمی، افزایش آفات و بیماری‌ها این اکوسیستم را حساس‌ و شکننده‌ کرده است.
از سوی دیگر با چرای مفرط دام و همچنین از بین بردن درختان به‌منظور گسترش زمین‌های کشاورزی و همچنین ذغال‌گیری، دامنه‌ی این شکنندگی گسترده‌تر شده است.
در کنار مجموعه عوامل تخریبِ این جنگل‌ها، حالا به‌رسمیت شناختن اراضی شخم‌خورده‌ی زیر‌آشکوب، ضربه‌ی مهلکی بر پیکر کم‌جان زاگرس خواهد بود و به این ترتیب باید در انتظارِ مرگ جنگل‌های زاگرس باشیم.

کشت زیرآشکوب، زاگرس را می‌کشد

با شخم‌زدن‌های متوالی در زیر‌اشکوب، درختان فرصت زادآوری پیدا نمی‌کنند؛ بنابراین حتی اگر نهالی سبز شود با شخم‌زدن از بین می‌رود، فرسایش خاک شدت می‌گیرد و در پی آن، این اکوسیستمِ حیاتی کشور که ضامن حفاظت از آب و خاک است؛ از بین می‌رود.

نیازمندی جوامع محلی به زاگرس

وابستگی محلی‌ها به این جنگل‌ها غیرقابل انکار است؛ این وابستگی را می‌توان با ایجاد مشاغل جدید مانند اکوتوریسم جایگزین کرد. برای جلوگیری از ذغال‌گیری محلی‌ها می‌توان سوخت‌‌های ارزان قیمت را در اختیارشان قرار داد.
می‌باید به محلی‌ها آگاهی داد که با حفظ میراث طبیعی‌شان و استفاده درست از آن، درآمدی پایدار در انتظارشان است.

نجات زاگرس نجات تمام ایران است

در ادامه با آگاهی‌بخشی جوامع محلی، درباره اهمیت این جنگل‌ها و جلب مشارکت‌های مردمی برای حفاظت از این عرصه‌های طبیعی، می‌توان گام‌های مهمی برای حفاظت برداشت. از سویی دیگر مسئولین می‌بایست با عزمی راسخ به حفاظت و حمایت از این اکوسیستم شکننده بپردازند.
کنترل آفت‌‌ و بیماری‌های این جنگل‌ها و همچنین برخورد جدی و قانونی با سودجویان و متخلفین در این عرصه‌ها و همچنین عدم تصویب طرح‌های کارشناسی نشده می‌تواند کمک شایانی به حفاظت از جنگل‌های زاگرس کند.
نجات زاگرس نجات تمام ایران است. به فریاد زاگرس برسید و برسیم، قبل از اینکه دیر شود.
پایان پیام

کد خبر : 110927 ساعت خبر : 12:28 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=110927
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات