از کابوس تا رویای حضور زنان در ورزشگاه‌ها، عاقبت چه می‌شود؟

از کابوس تا رویای حضور زنان در ورزشگاه‌ها، عاقبت چه می‌شود؟

پایگاه خبری گلونی، مهدیسا صفری‌خواه: صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک: «حضور زنان در ورزشگاه حق طبیعی آنها و یک نیاز اجتماعی است.

حضور زنان در ورزشگاه‌ها تبدیل به سوژه کلیشه‌ای زودبازده‌ای شده که هرازگاهی از زیر پوشه‌های غبار گرفته بیرون کشیده می‌شود و تا مورد مناسبتی بعدی به فراموشی سپرده می‌شود.

نظر دادستان کل کشور

حضور گزینشی زنان تا تماشای بازی‌های جام جهانی در استودیوم آزادی دستاوردهای موفقیت‌آمیز در این زمینه بوده‌است.

به اینها نظر دادستان کل کشور را هم برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها در تاریخ ۲۵ مهرماه ۱۳۹۷ اضافه کنید:

«دادستان کل کشور با گلایه از حضور شب گذشته زنان در ورزشگاه آزادی گفت: من به این مدیران نصیحت می‌کنم ما در نظام جمهوری اسلامی اجازه ایجاد بستر گناه در جامعه را نخواهیم داد؛ آن‌ها باید حرمت جامعه را حفظ کنند، اگر با نصیحت و تذکر، این حرکت‌ها ادامه داشت برخورد قضایی خواهیم داشت.»

نظر علی مطهری نایب رییس مجلس

علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی ۴ بهمن ماه سال جاری به گزارش ایسنا، علی مطهری در یادداشتی با عنوان «سخنی با دادستان کل کشور» نوشت:

«سخن دادستان کل محترم در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه آزادی از آن نظر که مهم بودن مسئله عفاف از نظر اسلام را بیان می‌کند سخن درستی است و قابل تقدیر است.

روشن است که حضور بانوان در ورزشگاه‌هایی که مردان به صورت نیمه عریان مسابقه می‌دهند مورد تایید اسلام نیست، اما در مسابقات فوتبال بدن مردان تقریبا کاملا پوشیده است و نیمه عریان نیستند؛

لذا قاعدتا حضور بانوان در مسابقاتی مثل شنا، کشتی، بسکتبال و شاید والیبال مردان اشکال شرعی دارد، اما در مسابقات فوتبال به نظر می‌رسد مطابق این ملاک نباید اشکال شرعی وجود داشته باشد.

از کابوس تا رویای حضور زنان در ورزشگاه‌ها، عاقبت چه می‌شود؟

در واقع آن ملاک کلی را یعنی حرمت حضور بانوان در جایی که مردان نیمه عریان هستند همه قبول دارند،

ولی در این که مصداق این ملاک مسابقات فوتبال است اختلاف است.دادستان کل محترم آن را هم مصداق می‌دانند، اما از نظر امثال بنده شامل مسابقات فوتبال نمی‌شود، خصوصا که بازیکنان از فاصله دور دیده می‌شوند. البته در صورتی که تصمیم نظام به حضور بانوان باشد باید جایگاه ویژه و درب‌های ورود و خروج مخصوص و نیز سرویس‌های بهداشتی اختصاصی داشته باشند.»

از کابوس تا رویای حضور زنان در ورزشگاه‌ها، عاقبت چه می‌شود؟

درهای بسته ورزشگاه با تعاملات سازنده مسئولین می‌تواند به روی زنان باز شود.

مسئله حضور زنان در ورزشگاه گرهی است که باید با دست باز شود نه با ترس از جریمه‌شدن فیفا و حذف امتیازات و محرومیت فوتبال ایران.

توافق درباره چهارچوب‌های اصولی آن منطبق بر عرف و هنجار کمک می‌کند که زنان به‌عنوان بدنه قدرتمند جامعه مسئولین را پاسخگو بدانند.

در آستانه چهل‌سالگی انقلاب می‌توان روی گشایش عمومی درهای ورزشگاه در جوامع بین‌المللی مانور داد و تصویر به‌روزی از فوتبال و زنان و مسئولین بسازد.

پایان پیام

کد خبر : 113253 ساعت خبر : 3:19 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=113253
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات