ایجاد دگرگونی در نظام حکمرانی موجود به مراتب دشوارتر از ارتقا و بهبود آن است
به گزارش پایگاه خبری گلونی، اندیشکده تدبیر آب ایران جزوهای منتشر کرده است با نام ارزیابی مقدماتی حکمرانی آب کشور.
تأکید میشود که ایجاد دگرگونی در نظام حکمرانی موجود به مراتب دشوارتر از ارتقا و بهبود آن است.
از این رو، نظر به تجربیات مشابه بینالمللی فرض بدیهی آن است که در بازساخت حکمرانی آب باید مسیر طولانی پیموده شود که مراحل مختلف در این مسیر بر اساس چارچوب مفهومی اندیشکده (در بخش چگونگی) عبارتند از همگرایی و ایجاد توافق جمعی در شناخت چارچوب مطلوب حکمرانی آب در جامعه، ارزیابی از وضع موجود بر اساس الگوی مفهومی حکمرانی مطلوب، تعیین اولویتها، انتخاب نقطه شروع مناسب و مرحلهبندی پیشرفت و دگرگونی و اصلاح تدریجی امور. اقدامات لازم در هر مرحله باید بر اساس مقتضیات یک چارچوب چندوجهی (اقتصادی، اجتماعی و سیاسی) تعیین شود.
ایجاد دگرگونی در نظام حکمرانی موجود به مراتب دشوارتر از ارتقا و بهبود آن است
در این مسیر، شناسایی و تقویم صحیح ابعاد مختلف خسارتها و پیامدهای منفی رویکرد موجود و شناخت علل اصلی و ریشهای آنها و انجام بررسیها و تحلیلهای لازم برای تشخیص و باور به رویکرد جدید و راهحلهای متناسب با آن و اطلاعرسانی و آموزش دستاوردهای این فرایند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
مرحلهبندی اولویتها و در اولویت قراردادن هدفهای سادهتر و زمانبندی اصلاحات و مشخصکردن تقدم اقداماتی که باعث تسهیل در دستیابی به هدفهای سادهتر میشود، از اقدامات مهم این سبک برنامهریزی و مدیریت محسوب میشوند.
ایجاد دگرگونی در نظام حکمرانی موجود به مراتب دشوارتر از ارتقا و بهبود آن است
استفاده از نتایج ارزیابی حکمرانی آب و شکافهای حکمرانی و تلفیق این نتایج با پیش بینی مراحل تغییر نظام حکمرانی آب در کشور میتواند مسیر را برای جهتدهی مناسب فعالیتهای در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت هموارتر کند. این موضوع در مطالعات مستقلی توسط اندیشکده در دست بررسی و پیگیری است که نتایج آن در مقاله مستقلی منتشر میشود.
ادامه و بخشهای دیگر این جزوه را میتوانید اینجا بخوانید.
پایان پیام