طرح حفاظت اضطراری قلعه فلک الافلاک و پل کشکان ابلاغ میشود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: طرح حفاظت اضطراری قلعه فلک الافلاک و پل کشکان ابلاغ میشود.
به گزارش پایگاه خبری گلونی ایسنا منطقه لرستان نوشت:
سید امین قاسمی از بازدید کارشناسان و مشاوران معاون میراث فرهنگی کشور از قلعه فلک الافلاک و پل کشکان خبر داد.
وی اظهارکرد: به منظور پایش و بررسی قلعه فلک الافلاک و پل کشکان و پیرو سفر دکتر طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور سه نفر از کارشناسان و مشاوران معاونت میراث فرهنگی کشور با تخصص سازه و گرایشهای مختلف از این آثار بازدید کردند.
طرح حفاظت اضطراری قلعه فلک الافلاک و پل کشکان ابلاغ میشود
وی تصریح کرد: در این بازدید اخرین رانش تپه و بنای قلعه فلک الافلاک از نظر سازهای و همچنین وضعیت پایه پل تاریخی کشکان مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان اضافه کرد:
در این بازدید مقرر شد به منظور شروع مرمتهای اضطراری در این دو اثر پس از بررسی مرمتهای قبلی، طرح حفاظت اضطراری قلعه فلک الافلاک و پل کشکان به استان ابلاغ شود.
تاریخچه قلعه فلک الافلاک
قدمت قلعه فلک الافلاک به دوره ساسانیان میرسد.
ساسانیان شهری با نام شاپورخواست در حدود منطقه کنونی خرم آباد ساختند که بعدها ویران شد و در حدود سده هفتم هجری خرم آباد فعلی به جای آن بنا گردید.
از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرمآباد این قلعه نیز به نام خرمآباد معروف شد و احتمالاً نام فلکالافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شدهاست.
این اثر ارزشمند در سال ۱۳۴۹ از ارتش به وزارت فرهنگ و هنر سابق واگذار و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در سال ۱۳۵۴ این بنا با راهاندازی موزه مردمشناسی و مفرغهای لرستان به موزه تبدیل شد.
سیل اخیر باعث تخریب قسمتی از این قلعه شد که طرح حفاظت اضطراری از قلعه فلک الافلاک برای حفظ این بنای تاریخی و جلوگیری از تخریب احتمالی بیشتر ابلاغ شد.
پایان پیام