منابع آب زیرزمینی هنوز تشنهاند؛ بیلان آبخوانهای کشور باز هم منفی است
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به آخرین وضعیت آبخوانهای کشور پس از بارندگیهای اخیر گفت:
عمده آبخوانهای دشتهای مهم و اصلی کشور بیلان منفی و تراز آبی بسیار پایینی دارند که به هیچوجه با یک دوره بارش خوب متعادل نمیشوند.
به گزارش پایگاه خبری گلونی ابوالقاسم حسین پور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بارشهای اخیر سال خوبی را برای آبخوانهای کشور رقم زد، اظهار کرد:
بر اساس آخرین ارزیابی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری بیش از دو میلیارد متر مکعب افزایش تغذیه در آبخوانها به علت اثربخشی فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: این به معنای آن نیست که بیلان آبخوانهای کشور مثبت شده است.
منابع آب زیرزمینی هنوز تشنهاند؛ بیلان آبخوانهای کشور باز هم منفی است
عمده آبخوانهای دشتهای مهم و اصلی کشور بیلان منفی و تراز آبی بسیار پایینی دارند که به هیچوجه با یک دوره بارش خوب متعادل نمیشود.
هر چند که شاید بعضی از آبخوانهای کوچک که فشار زیادی روی آنها نبود و کسری مخزن زیادی نداشتند به واسطه تغذیه طبیعی ناشی از بارشها و طرحهای آبخوانداری متعادل شده باشند.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه شاید در حال حاضر آبهای منابع سطحی کشور در شرایط خوبی قرار داشته باشند اما این به معنی رفع خشکسالی نیست، تصریح کرد:
باید این مورد را در نظر بگیریم به دلیل نوسانات اقلیمی ممکن است که در سالهای بعد با کم بارشی و کمبود منابع آبهای سطحی مواجه شویم.
حسینپور با تاکید بر اینکه منابع آب زیرزمینی و آبخوانهای کشور نیاز به حمایتهای مستمری در بلندمدت دارند، گفت:
بسیاری از آبخوانهای کشور در انتظار تغذیه بیشتر و حذف فشار اضافه برداشتها هستند.
برای مثال اگر ۲۰ درصد آبخوانها را بیشتر تغذیه کنیم نباید ۸۰ درصد اضافه برداشت چه از روشهای مجاز و چه از روشهای غیرمجاز داشته باشیم.
وی در پایان با بیان اینکه اگر آب را در دل زمین ذخیره کنیم علاوه بر حفظ رطوبت خاک جلوی وزش گرد و غبار را نیز میگیریم، اظهار کرد:
هدف آبخوانداری حفظ آب در طبیعت و پایداری چرخه اکوسیستمهای طبیعی است.
پایان پیام