نمایشگاه کتاب امسال و تغییراتی جدید در نحوه اختصاص غرفه به ناشران
به گزارش پایگاه خبری گلونی: سید احمد رفیع جواهری مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با مهر عنوان کرد: جایابی و تکمیل نقشه حضور ناشران در نمایشگاه کتاب تهران تقریباً نهایی شده است و تنها نیاز به تأیید کمیته ناشران داخلی دارد.
وی در همین زمینه با اشاره به اینکه حضور ناشران در نمایشگاه امسال نسبت به سال قبل با افزایش روبرو نبوده است عنوان کرد: در بخش ناشران عمومی ۱۴۵۳ مؤسسه برای حضور در نمایشگاه ثبتنام کردهاند، در بخش دانشگاهی ۴۸۰ مؤسسه، در بخش آموزشی ۱۰۹ مؤسسه و در بخش کودک ۳۵۶ مؤسسه ثبتنام کردهاند که البته این آمار بدون احتساب وضعیت تولیدات این ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب است.
نمایشگاه کتاب امسال
جواهری در همین زمینه با اشاره به تصریح آئیننامه برای حضور ناشران با حداقل انتشار ۴۰ عنوان کتاب در ۴ سال گذشته در نمایشگاه کتاب عنوان داشت: ما برای ناشرانی که در این وضعیت تولید قرار ندارند ولی خود را مستحق حضور در این رویداد میدانند در کمیتههای مجزایی تصمیم گیری خواهیم کرد.
در بخش کودک این کمیته تشکیل شد و از ۱۳۰ ناشری که در چنین وضعیتی قرار داشتند، با حضور نزدیک به ۵۰ ناشر موافقت به عمل آمد. این کمیته برای بخش ناشران بزرگسال نیز به زودی تشکیل خواهد شد و درباره این ناشران تصمیمگیری خواهد شد.
مدیر کمیته ناشران داخلی در ادامه درباره شیوه تخصیص متراژ غرفهها به ناشران در نمایشگاه امسال نیز گفت:
هر بخش از نمایشگاه کتاب در سال جاری یک نرمافزار رایانهای طراحی کرده است که در آن بر اساس پارامترهایی مانند تعداد صفحات کتابهای منتشر شده، جوایز ادبی، تعداد عناوین منتشر شده در سال و… امتیازی به ناشر داده میشود.
در همین زمینه امسال در این نرمافزار شمارگان آثار به دلیل اینکه در قطعی بودنشان تشکیک وارد است وارد نشده و درباره کتابهایی که مکرر تجدید چاپ شده است نیز تنها یک نوبت از آن پذیرفته شده است.
بر اساس امتیازهای حاصل شده از ماحصل کار این نرمافزار به ناشران فضای نمایشگاهی اختصاص داده میشود. تصمیم بر این است که به ازای هر ۵۰ امتیازی که به ناشری از سوی این نرمافزار داده میشود یک متر فضا به وی اختصاص داده شود.
وی همچنین درباره دغدغه ناشران درباره اختصاص غرفههای خاص در نمایشگاه به موسساتی که مدیرت آن با دستاندرکاران اجرایی نمایشگاه است، عنوان کرد:
من به مدیران تمامی بخشها تذکر دادم که ترجیح بر این باشد که مؤسسات نشر وابسته به اعضای هیئت مدیره اتحادیه، انجمنهای ناشران و اعضای کمیتههای اجرایی امسال غرفهای در سر نبش راهروها نداشته باشند.
همچنین خواستهام که لیست ناشرانی که در پنج سال اخیر از این امکان بهرهمند بودهاند استخراج شود تا این افراد از این فرصت دوباره بهرهمند نشوند.
پایان پیام