رانش عجیب و غریب در منطقه آبشار وارک درختان بلوط را نابود کرد
پایگاه خبری گلونی پروین استکی: آبشار وارک در غرب گردنه نوژیان، بخش پاپی در جنوب شرقی خرمآباد، قرار دارد.
بعد از سیل ویرانگری که در بهار نود و هشت، سراسر لرستان را گرفت، وضعیت زیستبومی این استان هم منقلب شد.
تا جایی که به جرأت میتوان گفت خسارات وارده به طبیعت و درختان بلوط، که از مهمترین پوشش گیاهی این منطقه است، خیلی بیشتر و ویرانگرتر از خسارتی است که به بافت شهری و ساختمانهای سیمانی و آجری وارد شده است.
رانش عجیب و غریب در منطقه آبشار وارک
روحان امامی گزارش میدهد
درختان بلوط به خاطر آبی که ذخیره میکنند و سازگاریای که با محیط خود دارند، و همچنین به دلیل مقدار جلوگیری که از فرسایش خاک دارند، از نظر اکولوژیک بسیار با ارزش و لازم هستند.
اما متاسفانه در این مدت شاهد خشک شدن و ازبین رفتن درختان بلوط منطقه وارک، به دلیل رانش زمین هستیم.
ارزش اکولوژیکی یک درخت بلوط حدود دویست هزار دلار است
جنس بلوط سازش اکولوژیک و میزان بردباری بسیار زیادی دارد. طوری که تغییرات درجه حرارت را در گستره ۳۱- تا ۴۵+ درجه سانتیگراد و بارندگی ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر را تحمل میکند.
از نظر خاک، گونههای این جنس روی خاکهای عمیق و حاصلخیز تا خاکهای سطحی و کم عمق و اکثرا روی خاکهای قلیایی رشد میکنند.
اما در منطقه وسیع آبشار وارک، زمین بر اثر رانش، به شدت دگرگون شده و باعث نابودی پوشش گیاهی و درختان زیادی شده که به دنبال آن شاهد برهم خوردن زیستبوم و اتمام زندگی جانداران منطقه، از جمله گیاهان و حیوانات و درختان بلوط، که از اساسیترین تعدیل کنندگان محیط هستند، خواهیم بود.
رانش بر اثر حرکت کند و آرام خاک اتفاق میافتد و با تکرار بیش از اندازه به مرور باعث دگرگونی یک منطقه از نظر زیستبومی (اکولوژی) میشود، و خسارت زیادی به طبیعت وارد میکند.
سیل اخیر، به دلیل شدت زیاد، خاک را نرم کرده و اکنون بعد از گذشت چند ماه تاثیرات مخرب خود بر زیستبوم لرستان را نشان داده است.
جنگلهای بلوط در معرض نابودی بر اثر خشکی، آتشسوزی، آفت و از همه هولناکتر، رانش زمین، هستند.
پایان پیام