در خبرها داشتیم که با همت دوستداران حیات وحش و پیگیری اداره محیط زیست کیش، دوقطعه لاکپشت سبز که حدود دو سال پیش از سواحل خلیج فارس برای فروش و نگهداری در آکواریوم به تهران قاچاق شده بودند، به جزیره کیش منتقل شده و در دریا رهاسازی شدند.
به گزارش پایگاه خبری گلونی همه ساله تعداد زیادی از گونههای حیات وحش از زیستگاه اصلی خود ربوده میشوند و به فروش میرسند که در طی انتقال تعداد زیادی از انها به دلیل شرایط نامناسب نگهداری و جابهجایی تلف میشوند.
قاچاق حیاتوحش از نظر حجم قاچاق، رتبه دوم و از نظر منابع مالی درگیر در آن، رتبه سوم پرسودترین نوع قاچاق جهان را به خود اختصاص داده است.
دو قطعه لاکپشت سبز در دریا رهاسازی شدند
دو قطعه لاکپشت سبز در دریا رهاسازی شدند
ارائه راهکارهای #فعالان_اقتصادی در ارتقاء سطح فعالیتهای #بخش_خصوصی و دولتی #جزیره_کیش مهم است ما تلاش میکنیم تا در همه بخش ها از استانداردهای کشور جلوتر بلشیم و با رویکرد #بین_المللی در مسیر #توسعه حرکت کنیم.
— امین محمودینیا (@mahmoudinia_ir) July 26, 2019
موضوع مهمتر قاچاق حیوانات نادر و استراتژیک است.
حیواناتی که در چرخه طبیعت نقشآفرینی میکنند.
سنجاب مثال خوبی از این جانوران است. سنجاب در جنگلهای زاگرس نقش بزرگی را ایفا میکند و به باغبان جنگل معروف است.
این جانور دانههای بلوط را بسیار بیشتر از نیاز زمستانی خود زیر خاک دفن میکند و به ترتیب عمل کاشت درختان جدید بلوط را به عهده دارد.
اما همین حیوان مهم به راحتی و به صورت گسترده شکار میشود و به فروش میرسد.
لاکپشت، خرگوش و انواع پرندگان چون در خانه قابل نگهداری هستند، بیشترین قاچاق و فروش غیرقانونی را شامل میشوند.
اما شکار و قاچاق وقتی بیشتر خودش را نشان میدهد که موضوعش جانوران اندمیک باشد.
جانورانی که معمولا به تعداد اندک و در یک محدوده کموسعت زندگی میکنند.
مثال آن سمندر لرستانی است که به جز چند زیستگاه در لرستان و شمال خوزستان در هیچجای دیگر یافت نمیشود.
اگرچه در سالهای اخیر شکار و قاچاق آن کمتر شده است ولی تعداد بسیار کم آنها باعث میشود کم شدن حتی یک سمندر هم خطری برای انقراض آن باشد.
سختگیرانهتر کردن قوانین در برابر شکار و گستردهتر کردن حفاظت از محیط زیست چه از نظر تعداد محیطبان و چه از نظر مناطق حفاظتشده میتواند کمک زیادی برای جلوگیری از قاچاق حیوانات باشد.
پایان پیام