هزینه رومینگ خدمات پیامکی در ایران یک تیم پژوهشی روسی را برشکست کرد
به گزارش پایگاه خبری گلونی یکی از کاربران شبکه اجتماعی توئیتر به نام حمیدرضا میرزاده در صفحه شخصی خود یک رشته توئیت منتشر کرد و در آن ماجرایی را نقل کرد که جالب توجه بود. این رشته توئیت را دز زیر میخوانید. این خبر در بیبیسی هم منتشر شد.
هزینه رومینگ خدمات پیامکی در ایران
میرزاده اولین توئیت خود را اینگونه آغاز کرد:
در یک برنامه تحقیقاتی، یک «عقاب اِستِپی» با ورود به ایران گروه تحقیقاتی را خاک سیاه نشاند! هزینه رومینگ پیامک (SMS) در ایران آنقدر گران تمام شد که بودجه به پایان رسید!
حالا ورود این عقاب چه رابطی به رومینگ اپراتور موبایل دارد؟ در ادامه میگویم/۱ https://t.co/gX5yO4J1xu— Hamid Reza Mirzadeh (@HRMirzadeh) October 26, 2019
وی در ادامه نوشت:
ماجرا از این قرار است که دانشمندان روس برای تعدادی عقاب استپی، عملیات «رادیو تلهمتری» را انجام دادند.
این عملیات با هدف یافتن مسیرهای مهاجرت و زیستگاههای زمستانگذرانی و کریدورهای مهاجرتی انجام میشود.
روی بدن حیوان دستگاهی نصب میشود که موقعیت جغرافیایی حیوان را ثبت میکند.
برای آنکه پژوهشگران هر لحظه بدانند که جانور کجاست، نیاز است تا در زمانبندیهای مشخص، نقطه جغرافیایی برای آنها ارسال شود.
بعضی سیستمها این امکان را دارند که با اجاره یک ماهواره، از خدمات آن برای ردیابی حیوان استفاده شود و در بعضی دیگر، دستگاه سیمکارت دریافت میکند و پیامک میفرستد.
از آنجایی که اجاره ماهواره کمی گرانتر از پیامک است و از طرفی ظاهراً در این پژوهش «مگافون» یک اپراتور موبایل در روسیه اسپانسر تحقیقات بوده، پژوهشگران از سامانه پیامکی استفاده کردهاند.
همه چیز خوب پیش رفته تا اینکه یکی از عقابها به نام «مین» در تابستان از قزاقستان به طرف ایران آمده!
هزینه رومینگ هر پیامک در قزاقستان ۱۵ روبل تمام میشده اما در ایران به ۴۹ روبل افزایش یافته!
همین شده که مگافون با ارسال صورتحساب نجومی به تیم پژوهشی از آنها خواسته تا برنامه مطالعاتی را لغو کنند.
پژوهشگران هم از مردم خواستهاند به آنها کمک مالی کنند!
جدا از هزینه رومینگ، یکی از مشکلات استفاده از خدمات پیامکی در مطالعات حیاتوحش در ایران، نبود پوشش آنتن موبایل در زیستگاههاست.
یعنی اگر حیوان به محلی برود که پوشش آنتن وجود ندارد، پیامک نیز ارسال نمیشود (البته با ورود به محدوده آنتن پیامکهای ارسال نشده، ارسال میشوند) اما تاخیر در ارسال موقعیت جغرافیایی، کار مطالعات را با مشکل مواجه میکند.
به علاوه این مشکل در مورد پرندگان (به دلیل نرخ جابهجایی گسترده) تا حدی قابل چشمپوشی است.
اما برای پستانداران قابل چشم پوشی نیست چون ممکن است حیوان اصلاً از محدوده بدون آنتن موبایل خارج نشود! نمونه این مطالعات با استفاده از این تجهیزات یکبار در مورد پلنگ ایرانی در پارک ملی تندوره استان خراسان رضوی توسط محمد فرهادینیا انجام شد و به دلیل همین محدودیت آنتندهی، از خدمات ماهوارهای استفاده شد.
خلاصه اینکه اگر برنامه رادیو تلهمتری گونههای مهاجر در دست اجرا دارید یا مراقب باشید حیوان به ایران نیاید، یا آنکه حسابی پول جمع کنید، یا اینکه پیش از اجرای برنامه با وزیر ارتباطات آقای جهرمی وارد مذاکره شوید و تخفیف بگیرید! اگر سراغ ماهواره رفتید که چه بهتر!
پایان پیام