خرمای شاهانی از انواع مرغوب خرما در کشور
این محصول در مناطق مختلف به نامهای متفاوتی نامیده شده است.
در میناب شاونی، در فیروز آباد شونی و در حاجی آباد بندر عباس به نام خورک شانی نامیده شده است.
خرمای شاهانی یکی از مهمترین و فراوانترین ارقام استان فارس است. حدود ۹۵ درصد از محصول جهرم یکی از مهمترین شهرهای خرماخیز فارس را شامل میشود.
جزو خرماهای نرم است ولی در بعضی مناطق به صورت خرمای خشک استفاده میشود.
به گزارش پایگاه خبری گلونی خُرما یا رطب گیاهی تکلپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد.
خرمای شاهانی یکی از ارقام خرما در ایران است.
میوه آن کشیده و دارای نوکی باریک است و رنگ آن قهوهای روشن است.
این نوع خرما جزء خرماهای نرم است اما به صورت خشک هم برداشت میشود.
خرمای شاهانی به علت شیرینی زیاد و خوشرنگی خرمای آن، مصرف داخلی فراون دارد.
خارک این رقم نیز شیرین است و مقداری از محصول شاهانی به صورت خارَک به مصرف میرسد
برای هزاران سال، میوه خرما غذای اصلی کشورهای خاورمیانه و هندوستان بوده است.
هر خرما شامل حدود ۲۰ کالری است و حاوی ۲ میلی گرم کلسیم و ۵ گرم کربوهیدرات دارد.
همچنین خرما غنی از آنتی اکسیدانها است که تاننها مهمترین آنها است.
این تاننها از آسیب سلولی جلوگیری میکند و در برابر التهاب از بدن محافظت میکند.
در واقع، خوردن خرما با معده خالی کرم روده را میکشد.
خرمای شاهانی از انواع مرغوب خرما در کشور
خرید از کشمون با کد تخفیف golvani
عسل، زعفران، برنج، چای، خرما، زرشک و روغن زیتون
پالپ این میوه با اصلاح محدودکننده مواد معدنی که در طول یبوست رخ میدهد، باعث بهبود یبوست میشود.
فیبر خرما نیز برای جلوگیری از سرطان سیستم گوارش مفید است.
خوردن تعداد کمی خرما در روز باعث بهبود سلامت قلب خواهد شد.
آنتی اکسیدانها در خرماها باعث جلوگیری از آترواسکلروز میشوند که اساسا باعث سخت شدن شریانها و ایجاد لخته میشود.
این آنتی اکسیدانها حذف کلسترول را از سلولهای عروقی تحریک میکنند.
خرما نیز شامل ایزوفلاون است که شناخته شده برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی است.
همچنین مصرف خرما حتی برای افراد سالم میتواند بر میزان کلسترول و استرس اکسیداتیو تاثیر مثبتی داشته باشد.
خرما منبع غنی از مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است.
همه این ها برای حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از بیماری های مرتبط با پوکی استخوان ضروری هستند.
خرما غنی از ویتامین K است، که یک انعقاد کننده خون است و به سوخت و ساز بدن شما کمک میکند.
در مطالعات هندی نشان داده شده است که گرده خرما در طب سنتی برای افزایش باروری مردان استفاده میشود.
خرماهای تازه، زمانی که در یک ظرف خلا هوا در یخچال نگهداری میشود، میتواند تا ۶ ماه ذخیره شود.
خرمای خشک شده، عمر طولانیتری دارد و میتواند مثلا یک سال ذخیره شود.
انجماد خرماها طول عمر این میوه را افزایش میدهد.
پایان پیام