خسارت سیل سیستان و بلوچستان به چاههای آب شرب و چاههای فاضلاب
به گزارش پایگاه خبری گلونی پس از سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان نیروهای امدادی به یک مشکل تازه برخوردند که پیش از این کمتر با آن مواجه شده بودند.
خسارت سیل سیستان و بلوچستان
مشکل چاههای آب و چاههای فاضلاب. نوع خاک شهرستان فنوج به گونهای است که سیل بسیاری از چاهها را از بین برده است.
مردم فنوج برای مصارف بهداشتی خود چاههای فاضلاب حفر کرده بودند و برای تامین آب شرب خود نیز از چاه آبی که در منزل داشتند استفاده میکردند.
حالا سیل سیستان و بلوچستان بسیاری از چاههای آب که منبع تامین آب شرب خانوارهای فنوجی است را نابود کرده و مردم مجبورند از آب رودخانه استفاده کنند.
این خود یک معضل بزرگ به شمار میرود چرا که مصرف آب رودخانه باعث انتقال میکروب و باکتری و همچنین شیوع بیماریهایی نظیر وبا میشود.
از آن سو تخریب چاههای فاضلاب دلیلی شده تا درصد آلودگیهای محیطی و رشد میکروبها و باکتریها به شدت افزایش یابد که در شرایط بحرانی سیستان و بلوچستان یک معضل محسوب میشود.
دلیل این اتفاق نوع خاک شهرستان فنوج است که باعث میشود در برابر سیل مقاوم نباشد و به راحتی فروریزد.
حالا امدادگران و نیروهای کمکی با چالشی تازه رو به رو هستند و باید برای این مشکل راهحلی بیابند.
از طرف دیگر هوتگها هم از سیل درامان نماندند و تخریب شدند.
هوتگ (گودال حفر شده برای ذخیره آب) منبعی برای تامین آب آشامیدنی و مصرفی روستائیان و احشام در بخشهای دشتیاری، پلان و مرکزی شهرستان چابهار محسوب میشود.
حالا با این اوضاع باید ببینیم مسئولان و نیرویهای امدادی چه تمهیداتی برای رفع این معضلات می اندیشند.
گفتنی است بر اساس برآوردهای اولیه سیلاب اخیر به بخش کشاورزی «زرآباد» شهرستان کنارک واقع در جنوبی ترین نقطه سیستان و بلوچستان نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.
رشتو:اغلب گروهها مردمی بی سر و صدا به روستاهای دوردست ميرفتند و به سیلزدگان كمك ميكردند، اما این نهادهای خیلی معروف با اداهاي فراوان(کاور پوش، بنرهای بزرگ نصب شده روی ماشین، حرکتهای کارناوالی و عکاسی فراوان) به روستاهاي نزديك چابهار ميرفتند و عجب شوافي! #سيل_سيستان_بلوچستان
— fahimeh tabatabaee (@fahimehtabaee1) January 19, 2020
پایان پیام