نخودآب نوشیدنی مفید و خوشمزه است که از قدیم در بوشهر طرفدار داشته
به گزارش پایگاه خبری گلونی این روزها و با سرد شدن هوا نوشیدنیهای محبوب اکثر ما انواع گرمنوشها، قهوه، هاتچاکلت، کاپوچینو و… میشود.
اما در زمانی که هنوز بعضی از این نامها برای مردم غریبه بودند و کافیشاپ با منوهای مختلف درکار نبود، بسیاری از مردم برای گرم شدن در فصل سرما آب نخود یا نخودآب مینوشیدند.
این نوشیدنی سنتی و مفید در رشت، لاهیجان، سنندج و همینطور در بوشهر طرفداران زیادی داشت و در فصل سرما مورد استفاده قرار میگرفت.
شاید بگویید مردم بوشهر در هوایی گرم و جنوبی چه نیازی به این نوشیدنی گرم دارند.
درست است که میزان روزهای گرم این شهر بیشتر از روزهای سرد است و بوشهریها با واژه برف تقریباً بیگانه هستند ولی خوردن یک نوشیدنی مقوی و سالم وخوشمزه که نیاز به بارش برف و سرمای زیر صفر ندارد.
در هر زمانی از زمستان میشود با نوشیدن یک لیوان نخودآب علاوه بر گرم شدن کلی خواص مفید به بدن رساند.
هنوز در بازارهای سنتی و مناطقی از بوشهر این غذا در زمستان طرفدار دارد و مغازهها آن را میفروشند.
نخودآب نوشیدنی مفید و خوشمزه
برای تهیه نخودآب، نخودها را شب قبل خیس کرده و صبح روز بعد آب آن را خالی کرده و نخودهای خیسخورده را همراه با یک قلم دارچین ۱۰گرمی در مقدار زیادی آب بپزید؛ بهطوری که نخودها له شوند.
هر زمان که آبش کم شد به آن بهقدری آب اضافه کنید که در پایان پخت سطح آب به همان میزان اولیه باشد.
در ادامه ترکیب فوق را صاف کنید و مایع به دست آمده را دوباره بپزید تا کمی غلیظ شود به این ترتیب نخودآب آماده است.
خواص غذایی نخودآب
نخودآب خواص بسیار زیادی دارد و برای بدن مفید است. این نوشیدنی کاملاً طبیعی است و نه مواد و اسانسهای شیمیایی دارد و نه طعمدهندههای مصنوعی به آن اضافه شده تا مشتریپسند شود.
هدیهای است از طبیعت برای مردم که البته متأسفانه این روزها کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
در حکیم ایرانی آمده است: این غذا در آماده سازی مواد بلغمی برای دفع از بدن مفید است, ادرارآور است, تقویت کننده قوای جنسی است، مقوى بدنهای ضعیف است، تحلیلبرنده باد و بیماریهای ناشی از باد است.
برای بیماریهای ناشی از بلغم و سودا و باد مفید است، همچنین برای بیماران مبتلا به بیماریهای مغزی ناشی از سردی و برای بیماران مالیخولیایی مفید است.
پایان پیام