۷ توصیه طلایی مدیرکل WHO به جهان برای مبارزه با کروناویروس جدید
به گزارش پایگاه خبری گلونی تدروس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) در نشستی در ژنو با اعلام وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی در پی شیوع کروناویروس جدید در چین ۷ توصیه را به شرح زیر ارائه کرد:
۷ توصیه طلایی مدیرکل WHO
۱️⃣ دلیلی برای مداخله غیرضروری در سفرها و تجارت بینالمللی وجود ندارد و ما محدودیت در تجارت و سفر را توصیه نمیکنیم.
۲️⃣ از کشورهای با سیستمهای بهداشتی ضعیفتر حمایت کنیم.
۳️⃣ تولید واکسن، درمانها و ابزارهای تشخیصی را تسریع کنیم.
۴️⃣ با گسترش شایعات و اطلاعات غلط مبارزه کنیم.
۵️⃣ برنامههای آمادگی را بازبینی؛ خلاها را شناسایی و منابع موردنیاز برای شناسایی، ایزوله و درمان افراد مبتلا و پیشگیری از انتقال را ارزیابی کنیم.
۶️⃣ دادهها، اطلاعات و تجربیات خود را با WHO و جهان به اشتراک بگذاریم.
۷️⃣ تنها راه شکست دادن این شیوع این است که همه کشورها با یک روح همبستگی و مشارکت با هم همکاری کنند. ما همگی در چنین وضعیتی هستیم و فقط با هم میتوانیم آنها را متوقف کنیم.
در ویکیپدیا آمده است: کروناویروسها (نام علمی: Coronaviruses)، خانواده بزرگی از ویروسها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
کرونو ویروسها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها تا بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
از اواخر دسامبر ۲۰۱۹، نوع تازهای از ویروس کرونا در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد، چیزی که قبل از آن دیده نشده بود. تا لحظه نگارش این مقاله، ۸۲۸۴ مورد به صورت رسمی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، ۱۷۱ نفر جان خود را از دست دادهاند و ۳۵۰۰۰ نفر نیز مشکوک به ابتلا هستند.
واژه “کروناویروس” از کلمه لاتین “corona” یا کلمه یونانی “κορώνη” به معنی تاج یا هاله گرفته شدهاست.
این واژه به مشخصه ظاهری ویریونها (شکل عفونی ویروس) که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده میشود، اشاره دارد که حاشیهای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و یادآور تصویری از یک تاج سلطنتی یا تاج خورشیدی است.
پایان پیام