روستای محمد بن حسن الیگودرز طبیعتش را از دست میدهد
در ۱۳۰کیلومتری شهر الیگودرز و در میان جنگلهای بلوط، روستایی وجود دارد که در فصل بهار و تابستان گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.
به گزارش پایگاه خبری گلونی بیشترین دلیل رفتوآمد به این روستا امامزادهای به نام محمد بن حسن است که نام روستا هم به همین نام مشهور شده است.
این روستا از سمت شرق به جنگلهای پشتکوه میرسد و از شمال و غرب به اشترانکوه و جنگلهای جنوب لرستان منتهی میشود.
حضور پرتعداد زائران و گردشگران از استانهای لرستان، خوزستان و چهارمحالوبختیاری در چنین موقعیت جغرافیایی و پوشش گیاهی هم یک فرصت برای این منطقه است و هم یک خطر.
فرصت از آن جهت که باعث رونق منطقه میشود و خطر به دلیل از میان رفتن پوشش جنگلی آن.
رفت و آمد و ساخت جادههای دسترسی جدید باعث شده است کار برای قاچاقچیان چوب آسانتر شود.
جنگلهای این منطقه هرسال خالیتر از سال قبل میشوند.
البته استفاده اهالی این مناطق از چوب درختان بهویژه در ماههای سرد سال برای سوخت که در بسیاری موارد اجتنابناپذیر است هم روی دیگری از تخریب این جنگلهاست.
روستای محمد بن حسن الیگودرز طبیعتش را از دست میدهد
دامداری که در این مناطق رونق زیادی دارد هم دلیل دیگری برای نابود شدن جنگلها و مراتع است.
چرای غیر اصولی و بیشتر از ظرفیت در این منطقه همچون دیگر مناطق جنگلی لرستان عامل مهمی در تخریب جنگلها شده است.
این روستا در بخش ذلقی یا بشارت قرار دارد و در مسیر این روستا مناطق زیبایی چون آبشار آب سفید، قبرستان باستانی بزنوید(بزنوی)، دورنمای سد رودبار، سه پلان پل بزرگ خرپایی و کوه قالی کوه وجود دارد.
آبشار دوقلو که به زبان محلی بَرداُو (بَرد به معنای سنگ و اُو به معنای آب) سرازیر میشود و ارتفاع آن حدود ۵۰ متر است، در ضلع شرقی امامزاده محمد بن حسن (مومد حسن) قرار دارد و آبشار دیگری در فاصله ۲۰۰ متری آبشار دوقلو قرار دارد که پس از سرازیر شدن از کوه در سراشیبی کوه سرریز می شود و منظره جالبی بهوجود میآورد.
پایان پیام