ریواس را نباید طوری بچینیم که به منطقه تنش وارد بشود
به گزارش پایگاه خبری گلونی بهار که میشود بازار فروش گیاهان و سبزیجات مختلف کوهی هم داغ میشود.
کنگر، والک، بابونه، ریواس و بسیاری گیاهان خوراکی دیگر کوهها و دشتها را پر میکنند.
ریواس در این میان هم طالب بیشتری دارد و هم به دلیل گل زیبایی که دارد بیشتر مورد آسیب قرار میگیرد.
هجوم برای کندن و مصرف و یا فروش این گیاه چنان زیاد و ناشیانه است که نهتنها ریشه این گیاه را به نابودی میکشانند بلکه به سایر گیاهان کوهی هم آسیب جدی میرسانند.
خاکی که زیر گیاهان کوهی وجود دارد از گیاهان دیگر حمایت میکند.
اما با تخریب این گونههای گیاهی ادامه حیات این گیاهان غیرممکن میشود.
بیشترین آسیب این است که گیاهان کوهی را پیش از آنکه دانه بدهند از ریشه بکنند و به این ترتیب چیزی از این گیاه باقی نمیماند.
به معنی واقعی کلمه ریشهکن میشوند. گیاهان خود به خود نمیرویند و باید دانهای وجود داشته باشد تا رشد کنند، این موضوع باعث تخریب آنها و خاک میشود.
در مناطقی از زاگرس، ریواس و برخی دیگر از گیاهان کوهی منقرض شدهاند و یا به ندرت یافت میشوند.
عکسها از منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
احمد بحری: مهمترین عیب برداشت بیش از حد از گیاهان کوهی, کاهش غذای حشرات است.
چون ما اجازه گلدهی به بخش اعظمی از این گیاهان را نمیدهیم و این یعنی نابودی تنوع زیستی یک منطقه.
خواص بالای پزشکی این گیاه است که همه را مجذوب میکند.
ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامینها و املاح معدنی گوناگونی است.
برای تمامی اعضای بدن، مادهی غذایی بسیار ممتازی شمرده میشود و اثر شگفتانگیز و معجزهآسایی دارد.
برای تقویت معده و کبد مفید است. خوردن ریواس برای بیماران تبدار و بیاشتها مفید است.
ریواس دارای ویتامینهای A و C فراوان و املاح معدنی زیاد نظیر پتاسیم، کلسیم است.
از طرفی ریواس دارای فیبر فراوان و در مقابل، کمترین میزان چربی است.
بنابراین از ارزش غذایی زیادی برخوردار است. ریواس ملین و اشتهاآور است و برای افزایش اشتها و یبوست مفید است.
این همه فواید ریواس است و باید حق داد که مشتری زیادی داشته باشد ولی به شرطی که با ناشیگری در کندن و تخریب آن باعث انقراض و نابودیاش نشویم.
برای خواندن مطالب دیگر میتوانید به سایت گلونی مراجعه کنید.
ویدیوهایی درباره این موضوع در آپارات گلونی ببینید.
پایان پیام