زمین لرزه در البرز هم احساس شد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز گفت: تا این لحظه هیچ خسارتی از زمین لرزه ۵.۱ ریشتری بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت در البرز گزارش نشده است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی محمدرضا فلاحنژاد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وقوع زمین لرزه در مرز میان استانهای تهران و مازندران گفت: این زمین لرزه که با قدرت ۵.۱ ریشتر در بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت رخ داد در استان البرز هم احساس شد.
وی افزود: تا این لحظه هیچ خسارتی از این زمین لرزه گزارش نشده است اما در حال جمعآوری اطلاعات از نقاط مختلف استان هستیم.
این مسئول ادامه داد: کلیه دستگاههای امدادی، خدماترسان و اجرایی در البرز به حالت آماده باش در آمدهاند.
وی در پایان تأکید کرد: مردم در این لحظات آرامش خود را حفظ کنند.
زمین لرزه در البرز هم احساس شد
زمینلرزه، زلزله یا بومَهَن لرزش و جنبش زمین است که به علّت آزاد شدن انرژی ناشی از گسیختگی سریع در گسلهای پوستهٔ زمین در مدّتی کوتاه روی میدهد.
محلّی که منشأ زمینلرزه است و انرژی از آنجا خارج میشود را هایپوسنتر، و نقطهٔ بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمینلرزه میگویند.
پیش از وقوع زمینلرزهٔ اصلی معمولاً زلزلههای نسبتاً خفیفتری در منطقه روی میدهد که به پیشلرزه معروفاند. به لرزشهای بعدی زمینلرزه نیز پسلرزه میگویند که با شدّت کمتر و با فاصلهٔ زمانی گوناگون میان چند دقیقه تا چند ماه رخ میدهد.
زمین لرزه نتیجهٔ رهایی ناگهانی انرژی از داخل پوسته زمین است که امواج ارتعاشی را ایجاد میکند. زمینلرزهها توسط دستگاه زلزلهسنج یا لرزهنگار ثبت میشوند. مقدار بزرگی یک زلزله متناسب با انرژی آزاد شده زلزله است.
زلزلههای کوچکتر از بزرگی ۳ ریشتر اغلب غیر محسوس و بزرگتر از ۶ ریشتر خسارتهای جدی را به بار میآورند، البته ریشتر که هر واحد اضافه آن حدوداً ده برابر قبلی است (مثلاً ۵ نسبت به ۶) فقط واحد اندازه و شدت انرژی تخلیه شدهاست اما عوامل متعدد دیگری از فاصله گرفته (عمق بیشتر تأثیر کمتر از زیر ده کیلومتر تا ۷۰۰ کیلومتر همینطور فاصله بیشتر افقی از رومرکز) تا جهت لرزش (عمودی یا ضربهای) و نوع طول موج لرزش[نیازمند منبع] (فاصله جابجایی مکانی رفتی و برگشتی در هر لرزش) در میزان تخریب تأثیر دارند.
پایان پیام