رباط نمکی خرم آباد و نمکلو در دل زاگرس
به گزارش گلونی معدن نمکی، یکی از جاذبههای طبیعی و مهمتر از آن یکی از منابع درآمد اهالی روستای رباط نمکی خرم آباد است.
اگرچه دیگر مانند گذشته مصرف نمک این معدنهای نمکی رونق ندارد و مردم ترجیح میدهند از نمکهایی که تولید صنعتی و ملاحظات بهداشتی دارند استفاده کنند، ولی هنوز هم این نمک مورد استفاده قرار میگیرد.
وجود اینگونه معدنهای نمکی در زاگرس معمول نیست پس وجود این معدنها میتواند علاوه بر درآمدزای مستقیم، قابلیت این را دارد که در کنار طبیعت چشمنواز این منطقه مقصدی برای گردشگران باشد.
رباط نمکی خرم آباد و نمکلو در دل زاگرس
نماشای گلونی را دنیال کنید
آماده کردن قطعات پاییندست معدن و بعد از آن روش برداشت و تصفیه دستی و سنتی نمک میتواند جذابیت زیادی برای گردشگران داشته باشد.
رباط نمکی، روستایی از توابع بخش مرکزی، شهرستان خرمآباد در استان لرستان است. این روستا مرکز دهستان رباط و در کیلومتر ۱۲ جاده خرمآباد – الشتر در استان لرستان است.
نمک طبیعی به دست آمده از این معدنها طرفداران خود را دارد و در مورد استفاده از آن یا نوع تصفیهشدهاش بحثهای زیادی وجود دارد.
نمک طبیعی که دستکاری نشده و در طبیعت وجود دارد حاوی سدیم، کلر، پتاسیم، ید، منیزیم، روی و کلسیم به میزان لازم برای سلامت سلولهای بدن است و با تعادل خود نه تنها مضر نیست بلکه مفید نیز هست. ولی نمک صنعتی فقط حاوی سدیم، کلر و گاهی ید صنعتی است که به آن اضافه میشود.
بیشتر جدل بین طرفداران نمکهای سنتی و صنعتی هم در مورد عنصر ید است.
حامیان نمک طبیعی میگویند ید شیمیایی داخل بعضی از نمکهای صنعتی موجود در بازار، بیش از بیست برابر نیاز بدن است که باعث ایجاد مشکل در افراد میگردد و اگر فردی پرکاری تیروئید داشته باشد، ید شیمیایی برای او سمی مهلک است.
از سوی دیگر برخی مخالفان اظهار میکنند نمک طبیعی حاوی انواع ناخالصیها از جمله شن، ماسه، گچ، آهک، آلودگیهای میکروبی و حتی فلزات سنگین با ظرفیت بالای سرطانزایی است.
پایان پیام
نویسنده: محمد پورخداداد