زنده گیری۲۰ سر تمساح در روستاهای منطقه سرباز
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: در سال ۹۸ تعداد ۲۰ سر تمساح فقط در حوزه شهرستان سرباز از روستاها و آبگیرهای پراکنده زندهگیری شده است.
به گزارش گلونی و به نقل از ایسنا، وحیدپورمردان با اعلام این خبر اظهار کرد: در فصلهای بارانی و تر سال با توجه به وسعت منطقه و وجود برکهها و آبگیرهای متعدد که اغلب این قبیل آبگیرها بوسیله آبروهایی به روستاهای میزبان گاندو منتهی میشود، باعث شده تا گاندوها بارها به داخل روستاها رفته و موجب بروز برخی مشکلات برای اهالی شوند.
زنده گیری۲۰ سر تمساح در روستاهای منطقه سرباز
وی افزود: در طول سال۹۸ فقط تعداد ۲۰ سر تمساح پوزه کوتاه مردابی (گاندو) که بوسیله همین آبروها و آبگیرها به داخل روستا رفته بودند توسط محیطبانان و دوستداران محیط زیست از جمله همیاران محیط زیست زندهگیری و در یکی از زیستگاههای مناسب منطقه رهاسازی شدند.
پورمردان ادامه داد: این تعداد گاندو اکثراً در منطقه شهرستان سرباز زندهگیری شده است که با توجه به وسعت منطقه میتوان گفت بطور تقریبی هر سه هفته یک گاندو سر از روستاهای میزبان درمیآورد و البته سنتها و فرهنگهای بومی منطقه موجب شده تا با این گونه حیات وحش با احترام و مراقبت خاصی برخورد شود و این جای بسیار تشکر و قدردانی از مردم منطقه را دارد.
گاندو گوشتخوار و شکارچی کمینگر است و رژیم غذایی متنوعی شامل انواع ماهیها، خزندگان و پستاندارانو… دارد.
گاندوهای کوچک بیشتر از حشرات، دوزیستان، سختپوستان، ماهیهای کوچک و گاندوهای بالغ هم از پرندگان، خزندگان، ماهیها و انواع پستانداران تغذیه میکنند.
در واقع بیشتر مهرهدارانی که به آبهای محل زندگی گاندو نزدیک میشوند ممکن است به درون آب رفته و خوراک این تمساح شوند. گاندوهای هندی حتی گاهی گوزن سمبر ۲۲۵ کیلویی و گاومیش اهلی ۴۵۰ کیلویی را شکار کردهاند.
پایان پیام