خانه » امروز در گلونی » پیوند عضو اتباع خارجی در ایران چه شرایطی دارد؟
پیوند عضو اتباع خارجی در ایران

پیوند عضو اتباع خارجی در ایران چه شرایطی دارد؟

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت شرایط پیوند عضو اتباع خارجی در ایران را تشریح کرد.

به گزارش گلونی دکتر مهدی شادنوش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت پیوند عضو برای اتباع خارجی در ایران، گفت: پیوند عضو اتباع خارجی در ایران ممنوع است، مگر در موارد خاصی که دهنده و گیرنده نسبت فامیلی داشته باشند که در این صورت بعد از استعلام از سفارت مربوطه، اجازه پیوند توسط معاونت درمان وزارت بهداشت صادر می‌شود.

پیوند عضو اتباع خارجی در ایران

وی افزود: بر همین اساس در سال ۱۳۹۵ اتباع افغان در این حوزه مجزا شدند و مشروط به اینکه دهنده نیز افغان باشد و هر دو طرف مدارک شناسایی معتبر داشته باشند، اجازه پیوند به آنها در ایران داده می‌شود.

شادنوش درباره هزینه‌های پیوند عضو برای اتباع افغان، گفت: اتباع افغانستانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند، از نظر هزینه درمان درست مانند افراد ایرانی هستند، اما در صورتی که تحت پوشش بیمه نباشند هزینه‌ها با تعرفه آزاد محاسبه می‌شود که با توجه به تعداد روزها و میزان نیاز به بستری و شرایط بیمار، تفاوت هزینه وجود دارد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر تمامی مراجعین برای پیوند عضو در ایران که دارای تبعیت غیرایرانی هستند، از طرف سفارت کشور مربوطه و نیز پلیس بین الملل جهت پیگیری روند درمان، استعلام و احراز هویت می‌شوند و سپس برای انجام پیوند عضو در آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

شادنوش همچنین گفت: از سال ۱۳۸۳ تا کنون در ایران به ۸۳۹ مورد از اتباع خارجی اجازه پیوند عضو داده شده است.

انواع پیوندینه‌های رایج عبارت‌اند از:

  1. خودپیوندینه (اتوگرافت): یعنی پیوند از شخص به خودش. این نوع پیوند بیشتر مربوط به بافت‌های اضافی بدن، یا بافت‌هایی است که قدرت بازسازی خودشان را دارند. مثل پیوندهای پوستی یا مثلاً برداشتن سیاهرگ از پای بیمار برای بازسازی عروق کرونر قلب.
  2. هم‌پیوندینه (الوگرافت): یعنی پیوند عضو یا بافت بین دو جاندار از یک گونه واحد (مثلاً انسان به انسان) که از نظر ژنتیکی با هم یکسان نیستند. بیشتر پیوندها از همین نوع است.
  3. همسان‌پیوندینه (ایزوگرافت): یک جور هم‌پیوندینه است با این فرق که دهنده و گیرنده از نظر ژنتیکی همسان هستند؛ مثلاً پیوند بین دوقلوهای همسان. این نوع پیوند از نظر پاسخ ایمنی، مانند نوع خودپیوندینه رفتار می‌کند.
  4. دگرپیوندینه (زینوگرافت): یعنی پیوند عضو یا بافت بین دو جاندار از دو گونه متفاوت؛ مثلاً پیوند دریچه‌های قلب حیوان به انسان.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید