تمر هندی منبع سرشار از ویتامین C دارای کاربردهای غذایی و دارویی
به گزارش گلونی تمر هندی یا خرمای هندی با نام علمی Tamarindus India درختی گرمسیری است.
این گیاه بومی مناطق استوایی قاره آفریقا است.
میوه این درخت به شکل لوبیایی درشت، قهوهای رنگ، ترش مزه و سرشار از قند است.
تمر هندی منبع سرشار از ویتامین C
تمر هندی که بیشتر بهخاطر طعم ترش و عطر کمی تند خود شناخته شده است، در سسها نیز استفاده میشود.
اغلب به عنوان ملین در درمان یبوست کودکان عمل میکند.
این ماده غذایی و دارویی غنی از ویتامین C، کلسیم و پتاسیم است.
طبع آن سرد بوده و با تقلیل اخلاط گرم، دمای بدن را پایین آورده و در رفع گرمازدگی، خارش، کهیر، التهابات پوستی، جوش صورت و تنگی نفس ناشی از گرما و تهوع کابرد دارد.
میتوان از میوههای خشک یا تازه آن دمنوشی مطبوع و خوشطعم تهیه کرد که به باز کردن رودهها و رفع یبوست کمک میکند.
از دانههای آن یک خوردنی خوشمزه و دارای اثرات دارویی برای کودکان تهیه میشود که میتواند یبوست آنان را رفع کند.
علاوه بر ویتامینهای گفته شده این گیاه دارای فیبر نیز است و در نتیجه سیستم گوارشی شما را تمیز نگه میدارد.
یکی دیگر از خواص تمر هندی از بین بردن حالت تهوع و استفراغ است به همین دلیل توسط بانوان باردارد مورد استفاد زیاد قرار میگیرد.
ممکن است مصرف این گیاه با داروهای گروه آسپیرین تداخل ایجاد کند.
مصرف بیش از حد تمر هندی سبب زخم روده، سنگینی معده و سرفه میشود.
امروزه این گیاه در ایران مصرف دارویی خود را از دست داده و صرفا به صورت خوراکی مصرف میشود.
از رب آن به عنوان چاشنی قلیه ماهی، معروفترین خورش نواحی جنوب، شهرهای بوشهر و آبادان استفاده میشود.
این گیاه در ایران در شهرستانهای چابهار و کنارک از استان سیستان و بلوچستان، بندرعباس و بوشهر کشت میشود.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور