توزیع نامناسب واکسن آنفولانزا صدای رئیس مجمع نظام پزشکی را هم درآورد
نامه رییس مجمع به معاون اول رییس جمهور: به ایجاد معما و عدم شفایت پایان بخشید.
البته نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از گروههایی هستند که باید برای حفاظت بهداشتی از ایشان تمهیدات لازم اتخاذ شود، اما تمام بحث این است که این تمهیدات باید در چارچوب پروتکل بهداشتی کشوری انجام شود.
به گزارش گلونی دکتر عباس آقازاده رئیس مجمع نظام پزشکی به معاون اول ریاست جمهوری نامه نوشت و از روند انبار شدن و توزیع نامناسب واکسن آنفولانزا انتقاد کرد که در ادامه مطلب این نامه را میخوانیم.
توزیع نامناسب واکسن آنفولانزا
جناب آقای دکتر اسحق جهانگیری
معاونت محترم اول ریاست جمهوری
با سلام و احترام
از چندی پیش سازمان نظام پزشکی دانشمندان و کارشناسان عرصه سلامت و مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با نزدیک شدن به فصل پائیز و جدی شدن خطر اپیدمی همزمان آنفلونزا و کووید ۱۹- هشدارها و نظرات خود را ابراز کردهاند، و به طور خاص سازمان نظام پزشکی در بیانیه مورخ ۳۰ شهریور ۹۹ بر اهمیت توجه جدی به این مقوله و واکسیناسیون ضد آنفلونزا به عنوان یک اقدام استراتژیک بهداشتی اصرار ورزیده است.
ولی متاسفانه، اظهارات متناقض مسئولین تهیه و توزیع واکسن و پخش اخبار غیردقیق در رسانهها به ایجاد نگرانی و اضطراب در بین مردم دامن زده است.
از یک ماه قبل سخن از خرید ۱۰-۱۵ میلیون دوز واکسن آنفلونزا و تدوین پروتکل لازم برای تعیین اولویتهای دریافت کنندگان واکسن به میان آمد.
مردمی که با اخبار صدا و سیما و اطلاعیههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مراکز بهداشت و داروخانهها مراجعه میکنند (افق بحث ما کشوری است و به سلامت مردم سراسر ایران فکر میکنیم) متاسفانه با جواب منفی روبرو میشوند.
در همین شرایط دکتر محسن عبداله زاده، دبیر کل انجمن شرکتهای پخش دارو در تاریخ ۳ مهر اعلام کردهاند: ۲۵ روز است واکسن وارد انبارهای شرکتهای پخش دارو شده و بر اساس دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بنا شد تا واکسن تنها در اختیار معاونت بهداشت وزارتخانه قرار بگیرد تا آنها عرضه را آغاز کنند.
سوال این است این زمانسوزی به چه علت ایجاد شده است؟ آیا برنامه و پروتکل کشوری نقش دارد؟ آیا وزارت بهداشت و درمان اختیار لازمه را در این مورد هنوز کسب نکرده است؟
طبق خبر دیگری که در دست است: شرکت بهستان پخش از انبار تهران شرق خویش ، در تاریخ اول مهر تعداد ۱۵۰۰ دوز واکسن آنفلونزا را با روش غیرنقدی، تحویل بهداری مجلس شورای اسلامی داده است.
البته نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از گروههایی هستند که باید برای حفاظت بهداشتی از ایشان تمهیدات لازم اتخاذ شود، اما تمام بحث این است که این تمهیدات باید در چارچوب پروتکل بهداشتی کشوری انجام شود.
آیا نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در اولویت نخست دریافت واکسن آنفلونزا هستند؟ پس تمام گروهبندیها و اولویتگذاریها بر چه مبنایی انجام شده است؟
این خبر ارائه واکسن از سوی شرکت بهستان پخش به مجلس شورای اسلامی، با خبر منتشره از سوی آقای دکتر محسن عبداله زاده تناقض دارد، چرا که یک شرکت پخش اقدام به توزیع واکسن کرده است.
سوال دیگر این است که چرا باقی مانده واکسن موجود در انبارهای شرکتهای پخش، مطابق با پروتکل اعلام شده و در اولین فرصت و در اسرع وقت توزیع نمیشود؟
سازمان نظام پزشکی، چنانچه از قبل نیز اعلام کرده است:
پزشکان، کارشناسان و کلیه فعالین عرصه سلامت مردم در بخش خصوصی را نیز از گروههای واجد اولویت در دریافت واکسن دانسته و دو بازوی قابل اعتماد برای توزیع عادلانه و بهداشتی واکسن را متذکر میگردد، اول: سیستم بهداشت و درمان شامل خانههای بهداشت، مراکز بهداشت، بیمارستانهای دولتی و…
دوم: کلیه داروخانههای مجهز به زنجیره سرد که با وارد کردن کد ملی دریافت کننده واکسن، اقدام به تحویل آن خواهند کرد.
از مسئولین محترم اکیداً خواستاریم به این ایجاد معمّا و عدم شفافیت پایان بخشیده و هر چه سریعتر به منظور جلوگیری از حدّت و شدّت اپیدمی آنفلونزا و نیز جلوگیری از اتلاف واکسنها (که با سرمایه ملی تهیه شده است) اقدامات لازم را مبذول فرمایند.
دکتر عباس آقازاده
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی
پایان پیام