دریاچه نمک حوض سلطان آیینهای در میانهی ایران ۸۵ کیلومتری جنوب تهران
به گزارش گلونی دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران است.
این دریاچه در شرق آزاد راه قم تهران، شمال شرق شهرستان قم قرار گرفته. همچنین رشته کوههای البرز در شمال دریاچه واقع شده است.
ممکن است دریاچه نمک حوض سلطان را به نامهای دیگری مانند دریاچه شاهی، دریاچه ساوه و دریاچه قم نیز شنیده باشید.
این دریاچه مساحتی حدود ۲۴۰ کیلومتر مربع دارد. وسعت آب دریاچه در فصول مختلف سال تغییر میکند.
دریاچه نمک حوض سلطان آیینهای در میانه ایران
در فصل بارندگی و زمانی که برفها در حال ذوب شدن هستند آب این دریاچه بیشتر شده و در زمانهای دیگر سال کمتر است. بارندگی سالانه این منطقه ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیمتر در سال است.
ارتفاع دریاچه حوض سلطان از دریا در حدود ۸۲۰ متر است. دریاچه دارای چهار بخش کفه نمکی، حاشیه باتلاقی، محدوده اکولوژیک و دشتی است. کفه نمکی بخش اصلی این دریاچه است.
از جمله رودهای ورودی با این دریاچه رود شور و قرهچای است. رود شور از استان زنجان سرچشمه میگیرد و از عبور از استان قزوین و استان تهران به شهرستان ری میرسد.
این دریاچه دو چاله دارد که به وسیلهی یک آبراه به هم متصل میشوند. چالهی غربی با نام حوض سلطان و چاله شرقی با نام حوض مره است.
نحوهی پر شدن این چالهها به این نحو است که ابتدا چالهی مره پر میشود و سپس آب اضافی آن از طریق آبراه به چالهی حوض سلطان میریزد. از این دریاچه سالانه مقدار زیادی نمک گرفته میشود.
پستاندارانی نظیر خرگوش، موش صحرایی، روباه و گاها آهو در حوض سلطان دیده میشوند. پرندگان آن که هر ساله مهاجران این منطقه هستند لکلک، انواع عقاب، آنقوت و غاز خاکستری است. مارها سوسمارها نیز از انواع خزندگان این دریاچه هستند.
بهترین زمان برای سفر به این منطقه در فصل پاییز است.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور