پاپایا یا خربزه شیرین گنج پنهان سیستان و بلوچستان سرشار از آنتیاکسیدانها
به گزارش گلونی پاپایا یا خربزه درختی با نام علمی Carica papaya میوهی شیرین و بومی مناطق گرمسیری آمریکاست.
درخت این گیاه که گاها ارتفاع آن به ۱۰ متر میرسد دارای برگهایی بزرگ به ابعاد ۵۰ تا ۷۰ سانتیمتر است.
میوه این درخت هنگام رسیدن به رنگ زرد کهربایی و کمی نارنجی بوده و قطر آن ۱۰ الی ۳۰ سانتیمتر است.
پاپایا یا خربزه شیرین گنج پنهان سیستان و بلوچستان
برگهای این درخت به دلیل داشتن عنصر کارپین در رفع بینظمیهای قاعدگی و اختلالات گوارشی مفید است.
استفاده از میوه این درخت در سالاد علاوه بر ترد بودن باعث هضم بهتر آن نیز میشود.
این گیاه در حالت نارس آنزیمهایی دارد که عملکرد آنزیمهای سیستم گوارشی بدن انسان را تکمیل میکند.
میوه پاپایا زگیل و عفونتهای پوستی را از بین میبرد و باعث از رفع التهابهای ناشی از سرماخوردگی میشود.
گیاه پاپایا حاوی ویتامینهای C، E و A است که هر سه آنتیاکسیدانهای قوی هستند.
همین ویژگی آن را به یک ماده مغذی برای پیشگیری از سرطان تبدیل کرده است.
این گیاه برای پیشگیری از گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی در افراد دیابتی مفید است.
اکسید شدن کلسترول باعث چسبیدن این مواد به دیواره رگهای خونی شده که مواد موجود در پاپایا مانع اکسید شدن آن میشود.
هنگامی که میوهی پاپایا را برش دهید، آب سفید رنگ و غلیظی از آن خارج میشود که حاوی پاپائین (آنزیم گوارشی) است.
این فرم فرآوری شده آنزیم پاپایا در صنعت فستفود برای ترد کردن گوشت استفاده میشود.
پاپایا در ایران به صورت پراکنده در بعضی مناطق وجود دارد. در استان سیستان و بلوچستان و به میزان اندک در استانهای هرمزگان، یزد، بوشهر و فارس کشت میشود.
درختان این میوه در استان سیستان و بلوچستان به صورت باغ مستقل وجود ندارد بلکه به صورت معدود در مرز باغات کاشته میشوند.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور